Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 09-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Maliesingel vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Omstreeks 17.20 uur reed een 40-jarige vrouw uit Utrecht ter hoogte van het Lepelenburg. Plotseling werd de vrouw aangereden door een 27-jarige automobilist uit Zeist. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het is voor de politie nog onduidelijk wat precies de oorzaak van de aanrijding is geweest. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in een gebouw aan de Ambachtsweg een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Door binnengekomen informatie en politieonderzoek werd zondagnacht een onderzoek in een pand aan de Ambachtsweg ingesteld. In het pand werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 1100 planten en alle apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Rijbewijs kwijt na te hard rijden

UTRECHT In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 mei heeft de politie een man aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig met zeer hoge snelheid over de Waterlinieweg rijden. De agenten zette de achtervolging in. De bestuurder reed in de richting van de Rijksweg A28 en vervolgens met een snelheid van 180 km/u in de richting van Soest. Uiteindelijk kreeg de 40-jarige bestuurder uit Leusden een stopteken waaraan hij voldeed. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.