Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

ELF hoofdsponsor en naamgever Benelux Racing League

Voorburg-Venray, 9 mei 2005. Elf Benelux Racing League, zo luidt de nieuwe naam van de BRL. De raceklasse is gebaseerd op Ford-techniek en heeft een Ford-uitstraling. Smeermiddelenleverancier ELF werkt al met veel Ford-dealers samen en wil dit via de overeenkomst met de Benelux Racing League verder uitbouwen. ELF behoort in Nederland tot de top drie van smeermiddelenleveranciers voor de autobranche. De Elf Benelux Racing League behoort tot de meest tot de verbeelding sprekende nationale raceklassen, met een groot startveld, bekende coureurs en krachtige auto's.

ELF profileert zich al decennia als producent en leverancier van hightech smeermiddelen. ELF won, als technisch partner, al vijftien wereldtitels in de Formule 1 en is ook in de Nederlandse autosport een vaste waarde. ELF is bijvoorbeeld sponsor en smeermiddelenleverancier van het NK Formule Renault, de snelste klasse van Nederland. ELF is nu ook intensief betrokken bij de Benelux Racing League. De Elf Benelux Racing League komt tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, op 14 en 16 mei, voor de eerste keer dit seizoen in actie. "ELF werkt met een groot aantal Ford-dealers samen", aldus Kees Ridder, sales manager automotive van ELF in Nederland. "Dat willen we graag uitbreiden, onder meer via onze samenwerking met de Benelux Racing League. Maar er is meer. Autofabrikanten schrijven steeds vaker merk- en typespecifieke oliesoorten voor. Het ELF-assortiment omvat elke gewenste oliespecificatie en daardoor kunnen wij voor alle merken de juiste olie leveren."

Ford-uitstraling

De Elf Benelux Racing League bestaat uit twee klassen: de BRL-V6 en de BRL Light. De beide klassen zijn gebaseerd op een buizenchassis, bekleed met een kunststof carrosserie. Een Ford-motor zorgt voor de aandrijving. De slechts 925 kilo wegende BRL-V6 wordt aangedreven door een 325 pk sterke Ford 4,0 V6-krachtbron. De BRL-V6 beschikt over een kunststof Ford Mondeo-carrosserie en heeft achterwielaandrijving. Tot de rijders behoren internationale toppers als Jeroen Bleekemolen, Cor Euser, Donald Molenaar en regerend kampioen Donny Crevels. Deze ingrediënten maken van de BRL-V6 een absolute publiekslieveling. De BRL Light beschikt over een 240 pk sterke 2,3 liter Ford Duratec krachtbron. Samen met het voertuiggewicht van slechts 825 kilo en achterwielaandrijving zorgt ook dit voor snelle rondetijden en een spectaculair weggedrag. Het totale startveld telt circa 36 auto's.

Voor nadere informatie: www.brl-v6.com en www.brllight.nl.


---
Voor de redactie: Voor nadere informatie:
Betreffende de Benelux Racing League: Harry Maessen (organisatie BRL) 06-53 149 669. Betreffende ELF: Kees Ridder, 06-51 272 578.


---- --