Gemeente Helmond


---

Torens kasteel langer in de steigers

Vertraging in werkzaamheden
Zeker tot en met 2 juni 2005 blijven de beide torens aan de voorzijde van het kasteel in de steigers staan. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat het herstel van het houtwerk in de kapconstructie veel extra werk heeft opgeleverd en dat de weersomstandigheden de vervanging van het voegwerk hebben vertraagd. In de oorspronkelijke planning is ervan uitgegaan dat in mei de gehele voorgevel inclusief de torens helemaal gerestaureerd en steigervrij zouden zijn. De bruidsparen die in deze periode trouwen zijn vorige week per brief over de vertraging geïnformeerd.

Inmiddels is wel de binnenplaats, de voorgevel (met uitzondering van de torens) en de brug van het kasteel helemaal opgeknapt en steigervrij . Ook zijn de bouwketen en het reclamebord verplaatst zodat de entree er weer representatief uitziet.

Momenteel is de tweede fase van de restauratiewerkzaamheden aan de gang. Daarbij worden de beide zijgevels en de achtergevel onder handen genomen. Deze werkzaamheden duren volgens plan tot eind van dit jaar. In de planning van de werkzaamheden wordt er rekening mee gehouden dat op donderdag en vrijdag de meeste huwelijken worden gesloten. Geluidsoverlast wordt zo veel mogelijk voorkomen maar is niet helemaal uit te sluiten.

---

| |