Gemeente Helden

Concept-sportnota Sport beweegt Helden In 2003 en 2004 is veel voorwerk verricht om te komen tot een gemeentelijke sportnota. Discussie-avonden met sportverenigingen en met de sportraad Helden, kaderstellende debatten van de commissie ruimte en sport, interviews en diverse besprekingen met onder andere het Huis voor de Sport Limburg hebben eind 2004 geresulteerd in een voorontwerp van de sportnota. Dit voorontwerp bespraken we in december 2004 met de Heldense sportwereld en met andere organisaties die nauw betrokken zijn bij sport en bewegen. Daarna is een inspraakperiode gestart waarin verenigingen, organisaties en inwoners van Helden tot 1 maart 2005 konden reageren op de inhoud van het voorontwerp van de sportnota.

Vervolg traject

De inspraak, reacties en zienswijzen hebben ertoe geleid dat het voorontwerp op diverse onderdelen is aangepast en is uitgegroeid tot een concept-sportnota. Dit concept is door ons college van burgemeester en wethouders in de vergadering van 5 april jongstleden goedgekeurd. De concept-sportnota wordt vervolgens behandeld in de openbare vergadering van de commissie ruimte en sport op donderdagavond 28 april a.s. Deze commissie besluit uiteindelijk of het voorliggende concept op maandag 23 mei a.s. kan worden aangeboden aan de gemeenteraad die de sportnota uiteindelijk moet vaststellen.

Na de vaststelling verschijnt de sportnota in een definitieve versie en maken we op verzoek van de sportverenigingen een korte, gepopulariseerde versie. Deze sturen we toe aan alle sportverenigingen en betrokken organisaties. Na de zomer starten we dan met de uitvoering van de besluiten en actiepunten zoals die in de sportnota zijn opgenomen.

Website

De sportverenigingen en andere organisaties hebben inmiddels het verslag ontvangen van de twee inspraakavonden die in december 2004 zijn gehouden. Dat geldt uiteraard ook voor de mensen die aanwezig waren op de inspraakavonden.

U kunt hier de concept-sportnota, de bijbehorende gegevensbijlage en het verslag van de twee gehouden inspraakavonden in december 2004 downloaden door op het gewenste document te klikken. In de concept-sportnota zijn de aanpassingen die zijn aangebracht naar aanleiding van de inspraak, ontvangen reacties en zienswijzen voor het leesgemak vet cursief afgedrukt!

Heeft u naar aanleiding van de concept-sportnota nog vragen of opmerkingen; neem dan contact op met Jos v.d. Munckhof, medewerker sport & recreatie, doorkiesnummer

(077) 306 66 27, e-mail jmu@helden.nl.

8-4-2005 13:02