Gemeente Helden

Verbeteringsmaatregelen riolering
Voor de verbetering van de riolering worden op vier locaties in Panningen en Beringe rioolputten aangelegd. Door aanleg van deze zogenaamde stuwputten wordt de riolering beter benut. Tijdens neerslag wordt het water langer vastgehouden op plaatsen waar ruimte is in de riolering. Het lager gelegen gedeelte krijgt daardoor meer lucht, waardoor de kans op overlast afneemt. Bovendien zal minder rioolwater via de noodoverlaat worden geloosd op het oppervlaktewater.

De rioolputten worden aangelegd in Panningen op de hoek van Wietelweg met Julianastraat en op de hoek Rieterlaan met Julianastraat. In Beringe worden de putten geplaatst op de hoek Kampweg met Sint Josephstraat en de hoek Kampweg met P. Potterstraat.

De werkzaamheden zijn op 11 april gestart en duren tot medio mei. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Overlast door de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt. Bewoners in de directe omgeving van de locaties ontvangen tevens een informatiebrief. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer Ralph Knauf van de afdeling nieuwe werken, bereikbaar via telefoonnummer: (077) 306 67 53 of per e-mail: rkn@helden.nl.

8-4-2005 12:57