Gemeente Helden

Uw mening gevraagd! Inrichting 60 km-zones buitengebied Op grond van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan en het vastgesteld wegcategoriseringsplan uit 2002 wordt een plan ontwikkeld om het buitengebied van Helden in te richten als 60 km-gebied. Dit hangt samen met het voornemen van het college van burgemeester en wethouders van Helden om de maximumsnelheid op wegen buiten de bebouwde kom terug te brengen tot 60 km/uur. Het plan heeft betrekking op het gehele buitengebied met uitzondering van de doorgaande wegen (Roggelseweg, Molenstraat, Meijelseweg en dergelijke).

Om een plan te maken dat aansluit op de wensen en verwachtingen van de inwoners en gebruikers van het gebied heeft het college besloten voor een interactieve voorbereidingsprocedure. Deze omvat onder meer twee bijeenkomsten en een communicatietraject met direct belanghebbenden.

De eerste bijeenkomst wordt in mei georganiseerd, waarschijnlijk op 17 mei. Tijdens deze bijeenkomst krijgen inwoners en gebruikers van het buitengebied gelegenheid om in een workshop hun visie te geven op de verkeersproblematiek van het gebied en keuzes te maken voor mogelijke oplossingsrichtingen. Met de gegevens van de eerste bijeenkomst wordt een conceptplan gemaakt dat past binnen het beschikbare budget. Daarna zal het vervolgtraject worden ingezet om te komen tot een definitief plan, dit zal tijdens de informatieavond verder worden toegelicht.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door vóór 9 mei een e-mailtje te sturen naar Roel van den Bekerom via rbe@helden.nl, met als onderwerp deelname workshop 60 km-zones.

Wij verzoeken u uw naam, adresgegevens en woonplaats in de mail te vermelden. Daarna zult u van ons een uitnodiging voor deze avond ontvangen met de precieze locatie en tijd.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht, via hetzelfde adres rbe@helden.nl of telefonisch op (077)306 67 51.

26-4-2005 15:16