Drenthe College


samen werken aan de toekomst

Leerlingen Zelfstandig werkend kok Drenthe College worden specialisten.

In de opleidingskeuken van het Drenthe College aan de Stuifzandseweg werden door de leerlingen Zelfstandig werkend kok uit Emmen en Hoogeveen woensdag 26 april culinaire hoogstandjes verricht. Huub Oudshoorn, SVH Meesterkok en werkzaam voor o.a. producent Vandrie-groep, een van de grootste producenten van kalfsvlees, gaf aan deze niveau 3 leerlingen een workshop.
De workshop bestond uit een uitleggedeelte over kalfsvlees en hoe onderdelen hiervan kunnen worden bereid. Daarnaast werden de leerlingen theoretisch op de hoogte gebracht van de nieuwste culinaire ontwikkelingen. De deelnemende leerlingen moesten uiteindelijk à la minute diverse kalfsvleesonderdelen verwerken tot een hoofdgerecht. Allerlei mooie exotische groenten en andere bijlagen konden ze verwerken in het hoofdgerecht. Op een bijzondere creatieve wijze wisten de meesterkoks "in wording" prachtige hoogstaande culinaire gerechten te bereiden. De echte meesterkok Huub Oudshoorn was zeer te spreken over het resultaat.

Een aantal leerlingen sprongen er uit met hun gerecht. Rik Hubbers en Jurjen Giethoorn hadden een mooie creatie van Rissolee van kalfshart met een nugget van hersenen en een saus van kriek lambik. Daarbij werd een garnituur van courgette, aardappelpuree en chips van zoete aardappel geserveerd.

opleidingskeuken van het Drenthe College Arjan Vossenberg, Marco Gruppen en Roel Sterrenburg hadden een prachtig culinair gerecht van gepocheerde kalfshersenen met een duo van longhaas. Dit geheel werd vergezeld van een garnituur van lamsoren, mosterdsaus en een groene asperge risotto. Deze middag bewees dat ook voor de toekomst het ambachtelijk koken gewaarborgd zal blijven.

opleidingskeuken van het Drenthe College opleidingskeuken van het Drenthe College
opleidingskeuken van het Drenthe College opleidingskeuken van het Drenthe College