Politie Zuid-Holland-Zuid

09/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-05-2005 - Persberichten District II

SLINGEREND OVER DE WEG
GORINCHEM De politie heeft zondagavond 8 mei een 41-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij met teveel drank op autoreed. De politie kreeg een melding van een slingerende auto op de A27. De politie ging er op af en liet de man stoppen. Hij moest blazen. Dit pakte slecht voor hem uit. Hij blies ver boven de streep en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg de man een rijverbod van tien uur.

AANRIJDING
PAPENDRECHT Op de kruising Scheidingslaan/Edelweisslaan is zondagmiddag 8 mei een 36-jarige vrouw uit Papendrecht gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw stak plots over voor een aanrijdende auto. De 29-jarige automobiliste kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een gebroken been. De automobilist kwam met de schrik vrij.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft zondagmiddag 8 mei een 31-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 27-jarige vriendin. De politie kreeg de melding dat de vrouw was mishandeld in een woning aan de IJsbaan. Agenten troffen haar beneden bij de flat aan. Ze had verwondingen in haar gezicht. De politie ging de woning binnen maar trof de verdachte daar niet aan. De man kon even later worden aangehouden op de galerij.

VUURWERKBOM
SLIEDRECHT De politie heeft zondagavond 8 mei een 13-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden nabij de Dorlandsweer. De jongen had in die straat even daarvoor een zelfgemaakte vuurwerkbom tot ontploffing gebracht. De enorme klap werd gehoord door een agent die in zijn vrije tijd in de buurt was. De agent zag twee jongens hard wegfietsen en ging ze achterna. Hij legitimeerde zich als zijnde agent en vroeg de jongens wat er was gebeurd. De twee vertelden de agent wie het vuurwerk tot ontploffing had gebracht. Agenten die inmiddels ook ter plaatse waren gekomen, troffen de 13-jarige verdachte aan op de Craijenstein. Hij bekende direct en liet de plek zien waar de vuurwerkbom was afgegaan. De jongen is na verhoor op het bureau heengezonden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TWEELING AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 8 mei twee zussen van 22 jaar uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging. De twee hadden de tas van een treinireiziger gestolen in de trein. Op het station in Dordrecht waren ze er uit gegaan. De politie ging af op de melding en hield de tweeling aan. Ze moesten hun zakken legen en toen kwam de handtas tevoorschijn. De meiden hebben de tas met inhoud teruggegeven. Beiden werden ingesloten.