1e persbericht van maandag 9 mei 2005

Eindhoven 09-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen vriendin

De politie heeft zondagochtend rond 10.45 uur een man van 24 jaar uit Helmond aangehouden in de woning van zijn vriendin in Eindhoven-Tongelre. Hij wordt ervan verdacht dat hij de 25-jarige vrouw de afgelopen tijd geregeld heeft mishandeld. Dat was ook zondagochtend weer gebeurd. Hij had haar onder meer met een pen gestoken. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Drietal opgepakt na achtervolging

De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur op de Brandevoortse Dreef drie mannen uit Lierop (17, 18 en 20 jaar oud) in een auto aangehouden. Dat gebeurde nadat een 55-jarige automobilist uit Mierlo telefonisch bij de politie had gemeld dat hij door het drietal werd achtervolgd. De man was met zijn auto in Lierop een kruising opgereden terwijl het drietal dar ook net kwam aanrijden. De 18-jarige bestuurder seinde met zijn lichten en de 20-jarige inzittende maakte dreigende gebaren naar de man uit Mierlo. Vervolgens bleven ze hem achterna rijden. De Mierlonaar voelde zich bedreigd, waarschuwde de politie en bleef vervolgens rondjes rijden tot de politie op de Brandevoortse Dreef de auto met de drie mannen tot stoppen dwong. De 18-jarige man en de 20-jarige man zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek, de 17-jarige jongen is na verhoor heengezonden.

Gastel: Brand legt hennepkwekerij bloot

De politie heeft zondagavond in zijn woning aan de Grensweg een man van 64 jaar uit Gastel aangehouden. Rond 17.30 uur was in een schuur bij de woning brand uitgebroken. Toen die door de brandweer was geblust, bleek dat in de schuur een hennepplantage met ongeveer 1000 planten en de benodigde kweekapparatuur was ingericht. De kwekerij was door het vuur grotendeels verwoest. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. Toen de bewoner rond 20.00 uur thuis kwam, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deurne: Mannen aangehouden in gestolen auto

De politie heeft zondagmiddag in het Limburgse Horn twee mannen uit Roermond (17 en 23 jaar oud) aangehouden. Ze reden in een auto die tussen afgelopen donderdag en zaterdag was gestolen vanaf de Fabriekstraat in Deurne. Toen de eigenaar daarvan zondagochtend aangifte wilde gaan doen bij de politie, zag hij zijn eigendom rijden op het Ei van Ommel bij Asten. Hij waarschuwde de politie, waarna de wagen werd achtervolgd tot in Horn. De twee inzittenden zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Diefstal uit woning

Tussen vrijdag 12.00 uur en zondag 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Gender. Er stond een raam van de woning open. Er werd een geldbedrag van ongeveer duizend euro meegenomen.

Veldhoven: Inbraak in woning

In een woning aan de Oortlaan is zondag tussen 10.00 uur en 21.30 uur ingebroken. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. Er werden een DVD, PC, gsm, laptop, sleutelbos en sieraden meegenomen.

Son: Vier verdachten aangehouden na verdachte situatie

De politie heeft maandagochtend rond 5.30 uur in de omgeving van de A50 bij Son vier mannen aangehouden. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat er in een sloot langs de snelweg een auto lag en dat er mensen op de snelweg liepen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek er op de weg nog een auto te staan. De agenten zagen vervolgens vier mannen wegrennen. Ze zijn er achteraan gegaan en konden twee van hen aanhouden. De twee andere werden door gewaarschuwde agenten van het korps Brabant-Noord opgepakt. Ze zijn allemaal meegenomen naar het bureau in Eindhoven en ingesloten. Het gaat om een 21-jarige man met onbekend woonadres, een 18-jarige man uit Oss, een 30-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Vught. De auto die op de weg stond was doorverbonden en er lagen inbrekersgereedschappen in. Op de auto die in de sloot lag, zaten geen kentekenplaten. De politie onderzoekt de zaak.