Gemeente Wageningen

Record aantal defilanten en bezoekers tijdens 5mei viering Wageningen

Het 60 jarige jubileum van de 5 mei viering heeft in Wageningen een record aantal defilanten en bezoekers op de been gebracht. In totaal 5.000 defilanten namen deel aan het defilé dat afgenomen werd door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. Het aantal bezoekers was hoger dan ooit; naar schatting waren er gisteren zo'n 130.000 mensen naar Wageningen gekomen om de defilanten toe te juichen en het Bevrijdingfestival te bezoeken.

Het grote aantal mensen zorgde vooral voor een geweldig feest dat in een bijzonder goede sfeer verliep, zonder noemenswaardige incidenten. De gemeente kijkt dan ook terug op een geslaagde dag. De complimenten hiervoor zijn met name voor de vrijwilligers. Daarnaast ook voor medewerkers van het Rode Kruis, medewerkers van de politie, medewerkers van de gemeente en natuurlijk medewerkers van het 4/5 mei comité.

Gesterkt door de enthousiaste reacties van de bezoekers kijkt de gemeente ernaar uit om samen met het 4/5 mei comité ook in 2006 weer een fantastische 5 mei viering te organiseren. Iedereen is dan weer van harte welkom in Wageningen.


- einde persbericht -