Gemeente Bernheze


Brabantse koffietafel groot succes!

foto koffietafel 1.jpg

Onder een stralend lentezonnetje vond donderdag 5 mei jongstleden de Brabantse koffietafel plaats. Er werd druk gesjouwd met tafels en stoelen en met borden en bestek. Jong en oud waren druk in de weer om hun tafel origineel aan te kleden. Er waren ongeveer 900 deelnemers, met name van verenigingen die zich hiervoor hadden ingeschreven. Maar ook gezinnen en individuelen waren van de partij. Bij de kraampjes die op vier plaatsen in de nabijheid van de rotonde waren geplaatst kon men vervolgens de etenswaren ophalen. De brandewijn vond gretig aftrek evenals de gekookte eieren en het roggebrood met echte boerenzult.
Er waren twee prijzen beschikbaar: een voor de groep met de meeste deelnemers en een voor de groep die voor de origineelste koffietafel had gezorgd.
Een deskundige jury bestaande uit: mevrouw J. van Gorp-van de Ven (voormalig burgemeester van Bernheze), Jeroen Goossens (een bekend patissier) en Karen Wijnen (journaliste van het Brabants Dagblad) had de moeilijke taak om te beoordelen wie de prijs in de wacht ging slepen.
De Katholieke Bond van Ouderen had de meeste deelnemers, namelijk 119. De originaliteitsprijs ging naar de Zondagmiddagclub uit Heesch. Zij hadden zich het beste aan het thema gehouden (Brabants bont). Ter plaatse werd nog besloten een troostprijs te geven aan Fanfare St. Lambertus uit Nistelrode. Zij waren al hun spullen verloren tijdens de brand in de Brouwershoeve.
Ondanks wat aanloopperikelen was het een zeer geslaagd evenement.