Lekstroom, 12.25 uur

Utrecht 09-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Alcoholcontrole

VIANEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 mei hield de politie van omstreeks 02.00 tot 03.00 uur een alcoholcontrole op de Prins Bernhardstraat. In totaal werden 96 bestuurders gecontroleerd en bleken twee bestuurders onder invloed achter het stuur te zitten. Zij bliezen 350 en 400 ug/l.

Geweld met letsel

ZIJDERVELD Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat die voorgaande nacht een 25-jarige man uit Hagestein slachtoffer was geworden van een mishandeling. Op de provinciale weg richting Leerdam zou die nacht tussen 01.30 en 02.00 uur een vechtpartij hebben plaatsgevonden waarbij een groep mannen met tuingereedschap de 25-jarige man hebben verwond. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht zicht te melden bij de politie van het district Lekstroom (0900-8844).

Verzet bij aanhouding

LOPIK Vrijdagavond omstreeks 23.10 uur zagen surveillerende agenten op de Rolafweg een 19-jarige automobilist uit Lopik niet handenvrij bellen. De agenten gaven de man een stopteken en wilden hem bekeuren. De man weigerde echter zijn medewerking en daarop wilden de agenten de man aanhouden. Kennissen van de verdachte bemoeiden zich echter met de aanhouding en probeerden deze te belemmeren. Een van de agenten zag zich genoodzaakt om de wapenstok te gebruiken. Uiteindelijk is de man geboeid en meegenomen naar het politiebureau. Onderweg beledigde en bedreigde hij de agenten. Hij is ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van zondag op maandag 9 mei controleerden surveillerende agenten op de Landingsplaats een 29-jarige automobilist uit IJsselstein die zonder kentekenplaten reed. Bij de controle roken de agenten alcohol en dus onderwierpen zij de man aan een blaastest. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 825 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.