Gemeente Nieuwegein

Haalbaarheidsstudie naar inrichting noordelijk deel bedrijvenpark Het Klooster

De gemeente start een haalbaarheidsstudie naar de meest gewenste inrichting voor het noordelijke deel van het bedrijvenpark Het Klooster. In eerdere plannen was in dit deelgebied een haven gepland, maar Gedeputeerde Staten hebben deze haven buiten hun goedkeuring gehouden. Op basis van 4 modellen wordt de optimale inrichting onderzocht. Deze modellen variëren van een geheel groene inrichting tot een inrichting met bedrijven en een haven.

Klankbordgroep
De gemeente wil deze haalbaarheidsstudie doen in samenspraak met alle betrokkenen (bewoners, overheden en andere instanties). Hiervoor wordt een klankbordgroep samengesteld. De betrokkenen worden de komende weken per brief uitgenodigd hieraan deel te nemen. Voor de bewoners wordt ook nog een bijeenkomst gehouden. Dan wordt de werkwijze toegelicht en kunnen er afspraken worden gemaakt over de deelname van bewoners aan de klankbordgroep.

Bestemmingsplan
Na afronding van de haalbaarheidsstudie neemt de gemeente een besluit over de gewenste inrichtingsvariant. Daarna wordt voor het deelgebied een bestemmingsplan opgesteld.

Invoerdatum 9-5-2005