Ingezonden persbericht


BMC Software maakt concreet prestatiebeheer mogelijk voor DB2 Universal Database

Snelle identificatie en onmiddellijke oplossing van problemen die business performance direct beïnvloeden

SCHIPHOL-RIJK, 9 mei 2005 - BMC Software, Inc. , vooraanstaand leverancier van enterprise management solutions, maakt vandaag de introductie bekend van de meest geavanceerde oplossing in de industrie voor beheer en afstemming van de DB2 Universal Database (UDB). Met de nieuwe SmartDBA® Performance Solution voor DB2 UDB versie 3.0 stelt BMC Software gebruikers van UDB onder Unix, Linux en Windows in staat hun verwachtingen ten aanzien van systeemprestaties volledig waar te maken, gebruikmakend van complete analyse-tools die problemen onmiddellijk kunnen identificeren en oplossen. Database-problemen die van directe invloed zijn op het functioneren van de onderneming, kunnen nu volledig in kaart worden gebracht en meteen worden opgelost. Bedrijven komen zo weer een stap verder op het gebied van Business Service Management (BSM).

Prestatieproblemen transparant gemaakt
SmartDBA Performance Solution voor DB2 UDB betekent voortdurende bewaking en instandhouding van het noodzakelijke prestatieniveau van de database, minder onderhoud, zowel als het gaat om tijd als om frequentie, en betere anticipatie op toekomstige uitbreiding van applicaties. SmartDBA Performance Solution is een intelligent systeem dat kostenbesparend werkt door automatische procedures van gegevensverzameling en analyse van transactiestromen, waarbij afwijkingen direct worden waargenomen en trends kunnen worden gevolgd. De unieke 'Find-n-Fix' wizard identificeert niet alleen alle voorkomende problemen, maar geeft ook advies en complete oplossingen volgens een stapsgewijs opgezette 'task guide'. Daarnaast signaleert het systeem problemen die te maken hebben met datafragmentatie en gebrekkige SQL-instructies en laat ook meteen zien op welke database-objecten en SQL-elementen die problemen betrekking hebben. Daarnaast worden adviezen gegeven over de aard en omvang van de evaluaties en metingen die nodig zijn om het gewenste serviceniveau te herstellen. "Het vermogen alle SQL-informatie binnen één bedrijfssysteem direct bij elkaar te brengen, te kunnen zien waar sprake is van een probleem en meteen te weten welke stappen ondernomen moeten worden om het probleem te verhelpen, is natuurlijk van onschatbare waarde. Dit niveau van transparantie, in combinatie met de mogelijkheid proactief om te gaan met knelpunten in plaats van te reageren op problemen als het eigenlijk al te laat is, betekent een verbetering van systeembeschikbaarheid en systeemprestaties", aldus Mary Sikes, database administrator bij het Texaanse Teachers Retirement System.
SmartDBA Performance Solution voor DB2 UDB biedt totaal nieuwe mogelijkheden voor de monitoring van prestatiegeschiedenis dankzij een eenvoudig te gebruiken grafische interface, die het mogelijk maakt steeds gedetailleerdere oude gegevens op te vragen om op die manier door te dringen tot de kern van SQL- en database-problemen. Alle gegevens in de database zijn 24 uur per dag beschikbaar voor controle en er zijn trendanalyses mogelijk over een periode van 30 dagen.
Kim Taylor, senior consultant database management bij HSBC, een van de grootste organisaties op het gebied van financiële dienstverlening ter wereld, weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn de correcte diagnose te stellen voor database-problemen. "Onlangs nog liep de snelheid van een online leningsapplicatie om half twee 's nachts ineens dramatisch terug gedurende ongeveer 15 minuten. Tegen de tijd dat het team van databasebeheerders de situatie ging onderzoeken, was het verantwoordelijke SQL-element echter al niet meer terug te vinden. Met deze nieuwe versie van SmartDBA Performance Solution van BMC kan dat niet meer gebeuren. Nu kunnen we gewoon teruggaan in de tijd en precies zien welke instructies werden uitgevoerd op het moment dat het probleem zich voordeed. Je hoeft er dus niet meer naar te raden, je kunt het zien."
Op basis van nieuwe, ultramoderne technologie biedt SmartDBA Performance Solution voor DB2 UDB een verbeterde, geavanceerde vorm van prestatiebeheer, waarbij prestatiegegevens en -statistieken worden verzameld en opgeslagen in direct toegankelijke overzichten. Daarnaast maakt de gepatenteerde "equalization"-methodiek het mogelijk ruwe data om te zetten in leesbare prestatie-informatie. DB2 UDB-professionals krijgen daardoor de beschikking over alle gegevens die nodig zijn voor doelmatige afstemming van de SQL die van directe betekenis is voor zakelijke processen. Prijzen en beschikbaarheid
SmartDBA Performance Solution voor DB2 UDB voor Unix, Linux en Windows versie 3.0 is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar. Voor informatie over prijzen en verdere informatie over het SmartDBA productaanbod van BMC Software, kunt u terecht op .
Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de firma een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl
##

BMC Software, de BMC Software logo's en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.