GTI NV

GTI Mechanical een miljoen uur ongevalvrij

Bunnik/Dordrecht , 9 mei 2005

Bij GTI Mechanical hebben de business units Rayons & Onderhoud en Projecten & Shutdowns onlangs gevierd dat het bedrijf al één miljoen manuren heeft gewerkt zonder een enkel verzuimongeval. Die prestatie is het resultaat van het beleid dat GTI voert ten aanzien van veiligheid op de werkplek.

Het streven van GTI is en blijft altijd 0 ongevallen. Het bereiken van deze mijlpaal is voor de twee business units van GTI zeker een reden om te vieren. Het behalen van één miljoen ongevalvrije uren in de petrochemie en de zware industrie kan alleen plaatsvinden als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en elkaar aanspreekt op onveilig gedrag en gedisciplineerd omgaat met de geldende regels en het melden en verhelpen van onveilige situaties.

GTI besteedt veel aandacht aan hoe medewerkers veiligheid beleven. Hiervoor vinden sessies met leidinggevenden plaats, waar vooral gesproken wordt over bepaalde verwachtingspatronen die er zijn van het management naar de medewerkers en omgekeerd. Prestaties zoals deze kunnen alleen behaald worden door continue aandacht te besteden aan veilig werken.