Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk tekent overeenkomst voor overname c-plan

Acquisitie versterkt Autodesk's infrastructuuroplossingen voor overheid, nutsbedrijven en ingenieursbureaus

Barendrecht 9 mei 2005­ Autodesk Inc. (NASDAQ: ADSK) maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van alle aandelen van c-plan AG. c-plan is een grote speler op de Europese markt voor geografische informatie systemen (GIS) met meer dan 2000 gebruikers bij 700 overheidsinstanties en nutsbedrijven.

De aankoopprijs voor de aandelen van de in het Zwitserse Gümligen gevestigde ontwikkelaar van de TOPOBASE(TM) serie van geospatiale applicaties en datamanagement-oplossingen ligt rond de $18 miljoen exclusief het netto werkkapitaal.

Autodesk zal c-plan oplossingen blijven verkopen in de belangrijke Europese markten en blijft de gebruikers van TOPOBASE-software ondersteunen. Bovendien is Autodesk van plan om c-plan's expertise te integreren in de verdergaande ontwikkeling van datamanagement-oplossingen gebaseerd op open standaarden en gebruikmakend van de Autodesk Map 3D en Autodesk MapGuide software.

Dankzij de bundeling van kennis, technologie en het partnerkanaal van Autodesk en c-plan, kan Autodesk zijn klanten nog beter helpen bij het realiseren van hun ideeën door de integratie van computer-aided design (CAD) en GIS-technologie. Klanten kunnen profiteren van een betere integratie van Autodesk-producten met c-plan's branchespecifieke oplossingen voor gemeenten, nutsbedrijven en ingenieursbureaus die gebaseerd zijn op een open geospatiale relationele database. De gecombineerde technologieën bieden gebruikers zowel engineering-precisie als flexibiliteit in informatiemanagement die nodig zijn voor de huidige infrastructurele applicaties die door meer gebruikers worden gebruikt.

De acquisitie wordt naar verwachting in juni afgerond. Door deze overname zal Autodesk nog sneller zijn belofte kunnen waarmaken om totaaloplossingen te bieden aan overheden en nutsbedrijven.

"We zijn blij met de komst van c-plan's medewerkers en de combinatie van hun technologie met de onze", zegt Chris Bradshaw, vicepresident van de afdeling infrastructuursoftware bij Autodesk. "Sinds 1998 is c-plan elk jaar meer dan 20% gegroeid met het aanbod van zijn geospatiale oplossingen die zijn gebaseerd op Oracle en Autodesk en een koppeling bieden met ESRI, Intergraph en andere GIS-applicaties. c-plan's superieure databasetechnologie en specifieke applicaties versterken ons aanbod van geospatiale oplossingen waardoor we onze Europese klanten nog beter kunnen bedienen."

Frank Von Arx, chief executive officer van c-plan zegt: "Dit is een perfecte combinatie van Autodesk's mogelijkheden om CAD- en GIS-technologieën gebaseerd op Oracle te integreren met onze branchespecifieke software voor overheid, nutsbedrijven en ingenieursbureaus. We sluiten ons dan ook graag aan bij Autodesk."

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel 0345 501595 mobiel 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl