Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Den Haag ­ 9 mei 2005

NIEUWE ARTIESTEN HAAGSE BEATNACH 2005 BEKEND

Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat in de Houtrusthallen de Haagse Beatnach plaatsvond. Op zaterdag 17 september aanstaande komen de belangrijkste spelers van de Haagse Beatnach nog één bij elkaar voor een ultieme reünie. Plaats van handeling zal dan de ijshockeyhal van Sportcentrum de Uithof zijn.

Om nog éénmaal stil te staan bij de toenmalige wederopstanding van de Haagse Beat organiseert Little Rock Concerts op 17 september 2005 in De Uithof in Den Haag nogmaals een reünie, waaraan een groot aantal van de artiesten die ook in 1980 al van de partij waren vol enthousiasme deel zullen nemen.

Inmiddels is het programma uitgebreid met andermaal een rijtje legendarische muzikanten. Allereerst zal Livin' Blues optreden in nagenoeg de originele bezetting, dus met Nicko Christiansen en John LeGrand. Bijzondere aandacht verdient de inmiddels bijna 70-jarige Godfather van de Indorock, Andy Tielman. Bij de Beatnach wordt ook een aantal muzikanten uit de jaren 70 en 80 betrokken. Zo zal er een rol als Special Guest zijn weggelegd voor onder andere Jody Pijper van Rainbow Train en Cashmere.

Al eerder maakten wij het optreden bekend van The Shoes, vrijwel de enige band uit de jaren zestig die nog altijd in de originele bezetting met grote regelmaat optreedt. Ook hebben Mariska Veres (Shocking Blue) en Frans Krassenburg (The Golden Earrings) reeds eerder hun medewerking toegezegd. De komende maanden zal het programma van de Haagse Beatnach 2005 nog beduidend verder worden uitgebreid.

De Haagse Beatnach 2005 is wellicht de laatste kans om de muzikanten die aan de wieg stonden van de Nederlandse popgeschiedenis bij elkaar en vooral met elkaar aan het werk te zien. Een historische gebeurtenis waarover ook weer lang zal worden nagepraat.

Meer informatie over de Haagse Beatnach (de eerste uit 1980 en de tweede op 17 september aanstaande) kunt u vinden op de website: www.haagsebeatnach.nl

Kaarten voor de Haagse Beatnach 2005 zijn verkrijgbaar via Ticketbox. Dit onderdeel van de Staatsloterij heeft ruim duizend verkooppunten, waaronder alle Free Record Shop filialen. De kaarten zijn ook via de website van Ticketbox te bestellen: www.ticketbox.nl.



Ingezonden persbericht