BredeSchoolNet


ESF-3 subsidies dagarrangementen en combinatiefuncties dichterbij

Na problemen met de uitvoering van de aanvraag van EFS-3 subsidies voor dagarrangementen en combinatiefuncties, komt er nu schot in de zaak. Najaar 2005 kunnen de projectvoorstellen worden ingediend.

Voor de uitvoering van het programma Dagarrangementen & Combinatiefuncties gaat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) optreden als clusteraanvrager. De Centrale Financiën Instellingen (Cfi), een verzelfstandigd bedrijfsonderdeel van het Ministerie van OCW, worden ingezet voor financiële en administratieve doeleinden. OCW zal in samenwerking met SZW het programma Dagarrangementen en Combinatiefuncties uitwerken. De inhoudelijke expertise wordt vanuit OCW door de directie Primair Onderwijs ingezet. Vanuit SZW gebeurt dit door de Directie Coördinatie Emancipatiezaken (DCE).

Het ministerie van OCW gaat de subsidie z.s.m. aanvragen. Als h et Agentschap de aanvraag van OCW positief heeft beoordeeld, kunt u uw projectvoorstellen naar verwachting najaar 2005 indienen. Meer informatie over de eisen aan een projectaanvraag komt in de loop van de komende maanden beschikbaar.
Het doel van dit programma Dagarrangementen en Combinatiefuncties is het bijdragen aan de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen, en het vergemakkelijken van de combinatie van arbeid en zorg, vooral voor ouders van jonge kinderen. Samenwerking tussen scholen, opvang en vrije-tijdsvoorzieningen is hierbij belangrijk. Het creëren van combinatiefuncties in onderwijs, welzijn, sport en cultuur sluit hier op aan. De belangstelling voor het programma is groot. Op dit moment hebben ruim 800 gemeenten, provincies en organisaties interesse getoond.