Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht 09-05-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Politie verwacht verkeersdrukte rond Pinksteren

ZEIST Vanwege verschillende grote activiteiten verwacht de politie rond en tijdens Pinksteren een verkeersdrukte in het centrum van Zeist. Het advies aan belangstellenden uit de omgeving van Zeist is dan ook om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Jaarlijks vinden rond en tijdens Pinksteren grote activiteiten plaats. Dit zijn de pinksterfair (op het terrein van Slot Zeist-13 t/m 16 mei), de boekenbeurs (dit jaar in het Walkartpark-16 mei) en het internationaal softbaltoernooi van Phoenix ( op het fit-terrein-13 t/m 16 mei).

Dit keer komt daar een door de Broedergemeente georganiseerde blazersontmoeting bovenop. Plm. 300 muzikanten uit diverse landen zijn dan van 13 t/m 17 mei aanwezig en verzorgen op 15 mei een concert op het Broederplein.

In verband met deze activiteit zijn zowel het Broeder- als het Zusterplein afgesloten voor onbevoegden. Dat is ook de reden van de verplaatsing van de boekenbeurs naar het Walkartpark.

Naast de (extra) publiekstrekkers, staat dat het parkeerterrein aan het Filosofenlaantje niet te gebruiken is. Om te verwachte verkeersdrukte zoveel mogelijk in goede banen te leiden, is daarom door de politie een verkeerscirculatieplan opgesteld. Daarnaast komen verwijzingsborden naar diverse parkeerplaatsen.

Het eenrichtingsverkeer wordt ingesteld rondom Slot Zeist en geldt van vrijdag 13 mei tot en met maandag 16 mei. De gemeente Zeist maakt dit door middel van borden en dranghekken kenbaar.

Daarnaast worden terreinen opengesteld om te kunnen parkeren. Dit zijn onder meer het parkeerterrein van VNZ aan de Molenweg/Driebergseweg en de parkeergarages Figi, de Slof en Belcourt.

Het is verboden te parkeren in groenstroken en parken, op het Broeder- en Zusterplein en daar waar een parkeerverbod geldt.

Door boas (bevoegd opsporingsambtenaren) van de gemeente Zeist zal hier op worden toegezien en bij een overtreding worden bekeurd.