Heuvelrug 13.00 uur

Utrecht 09-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Omstreeks 10.30 uur werd een 31-jarige man uit Veenendaal gecontroleerd op de Rondweg West. Bij de agenten was bekend dat hij al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed en dat hij een ontzegging had om een auto te besturen. De man stapte uit en gaf aan niet mee te gaan werken en sloeg direct een agente tegen haar gezicht en rende hard weg. De omgeving werd afgezocht maar werd niet meer aangetroffen. Agenten gingen vervolgens naar het huis van de man waar hij uiteindelijk, na een korte worsteling, wel kon worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ontzegging rijden met een rijverbod en stevig verzet bij zijn aanhouding.

Toch gepakt

LEERSUM- Op zondagochtend werd een vermoedelijke inbreker toch aangehouden.

Omstreeks 03.55 uur zagen agenten een 27-jarige man uit Zeist hard rennen over de Rijksstraatweg en over een hek klimmen. Direct hierna zagen agenten dat een alarm afging van een bedrijf aan de Maarsbergseweg en dat de ruit van dat bedrijf was vernield. Agenten startte direct een zoektocht naar de man maar hij werd niet meer aangetroffen. In de omgeving troffen agenten wel een geparkeerde auto aan waar de motor nog warm van was. De agenten hadden het vermoeden dat de auto vermoedelijk van de dief was. Agenten maakte de auto onklaar en gingen in de omgeving op post staan. Na ongeveer een uur kwam de 27-jarige man op een damesfiets aanfietsen en stopte bij de auto en stapte in. Maarde auto sloeg natuurlijk niet aan en de agenten konden hem eenvoudig in de kraag vatten. Hij wist van niks en kwam van nergens en werd ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk heeft hij de fiets ook gestolen.

Inbraak in speeltuin

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken bij een speeltuin.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in de speeltuin gelegen aan de Prinsesselaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een 17-jarige jongen uit Veenendaal hard wegrennen en verdween vervolgens. De politiehond Remo werd ingezet en deze trof de verdachte aan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.