FloraHolland


Gloednieuwe Lisianthus Award uitgereikt aan twee aanvoerders van FloraHolland

FLORAHOLLAND (9 mei 2005) - Op vrijdag 6 mei 2005 werd de eerste Lisianthus Award, initiatief van het veredelingsbedrijf Sakata Holland B.V., uitgereikt. De Award werd in ontvangst genomen door twee aanvoerders van FloraHolland. De prijzen gingen naar Rico Quality Flowers uit Honselersdijk en J.Vijftigschild uit Pijnacker, omdat zij het 'mooiste en beste' Lisianthus boeket hadden samengesteld in de categorie dubbel- en enkelbloemig.

De Lisianthus Award 2005 is een nieuw initiatief van Sakata Holland B.V. met co-sponsoring van de jongplantproductie bedrijven van Florensis B.V. en J. van Egmond uit Rijnsburg. Sakata hecht net zoals FloraHolland een groot belang aan goede kwaliteit van het product Lisianthus en wil dit middels deze prijs nogmaals benadrukken. In de jury zaten naast productmanager Gerard Gardien van FloraHolland ook inkoper Peter van Delft en directeur Jan de Boer van exportbedrijf Gebr. Barendse te Aalsmeer en Anke van der Sar van Bloemsierkunst Heleen Valstar B.V. uit Naaldwijk. Commercieel directeur Arnold Hordijk van FloraHolland reikte de prijzen uit bij de bijeenkomst bij Beekenkamp Plants in 's Gravenzande.

Tot en met week 16 is de Nederlandse aanvoer van Lisianthus op FloraHolland gestegen met 34 procent. De gemiddelde prijs bij FloraHolland is ondanks deze aanvoerstijging gestegen met 0,02 en ligt nu op 0,45. Momenteel is er een landelijke promotiecampagne, die zich richt op bloemisten in de UK. In april zijn er diverse activiteiten geweest om Lisianthus onder de aandacht te brengen. De veilingen proberen dit ook te vertalen naar hun kopers. Zo heeft FloraHolland eind april de lisianthuswaaier op de markt gebracht. In deze waaier is het totale assortiment terug te vinden dat te koop is op FloraHolland. De lisianthuswaaier is te koop bij de klantenservice van de vestigingen van FloraHolland.

Fotobijschrift 1: Commercieel directeur Arnold Hordijk (rechts) reikte de prijs uit aan een van de winnaars van de eerste Lisianthus Award.

Fotobijschrift 2: De trotse winnaars van de Lisianthus Award.


---