FloraHolland


Nieuwe Asterini® voor 2005 al uitverkocht

FLORAHOLLAND (persbericht 9 mei 2005) - Eerder dit jaar werden op FloraHolland vestigingen Naaldwijk, Rijnsburg en Bleiswijk de nieuwe Asterini® van Moerplant B.V. gepresenteerd aan kopers. In totaal hebben vier kopers alle Asterini® (in totaal 400.000 stuks) via het Bemiddelingsbureau van FloraHolland aangeschaft. De eerste levering vond plaats op FloraHolland vestiging Naaldwijk bij koper M&S Flowers.

Het eerste jaar wordt, omdat de aantallen nog niet al te groot zijn, de Asterini® via het Bemiddelingsbureau van FloraHolland op de markt gebracht. Vier kopers kochten vervolgens de hele productie van 2005. Per week zijn dit tussen de 10 en 15.000 stuks. De leveringen lopen door tot en met week 40.

De door Moerplant B.V. ontwikkelde de Asterini® heeft een groot aantal voordelen. Zo is de Asterini® korter dan de gebruikelijke aster waardoor dit product bij uitstek geschikt is voor gebruik in boeketten. Aan de kwekerskant is een voordeel van de Asterini® dat de teelt sneller is dan de traditionele aster. Dat levert een kostenbesparing op.

Fotobijschrift: Marcel Moerman (links) van Moerplant B.V. overhandigt de eerste productie Asterini aan inkoper Gijs van Egmond van M&S Flowers.


---