Ingezonden persbericht


Persbericht Driebergen, 9 mei 2005

Youth for Christ koopt jongerencentrum in Delft

Uniek samenwerkingsverband christelijke organisaties en Delftse kerken

Youth for Christ Nederland (YfC) heeft afgelopen maand samen met andere christelijke organisaties en kerken een pand aangekocht in Delft. September 2005 zal YfC-jongerencentrum The Mall in dit gebouw gehuisvest worden. De aankoop van het gebouw kon tot stand komen dankzij een gunstige financieringsregeling van de diaconie van de Hervormde Gemeente Delft. Naast het jongerencentrum zal in het gebouw een kerk en kantoorruimte worden ondergebracht.

Christelijke gemeente Levend Water zal een deel van het pand huren om het als kerk te gebruiken. De kantoorruimte zal gebruikt worden door Bidden voor Delft en Werkgroep Exalt. Operatie Mobilisatie en jongerencafé Entree zullen samen met YfC zorgen voor de bemensing en het opzetten van jongerenactiviteiten vanuit het jongerencentrum, dat gaat opereren onder de naam The Mall Delft.

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen Youth for Christ, Operatie Mobilisatie, de Hervormde Diaconie, jongerencafé Entree en Christelijke Gemeente Levend Water is uniek. "Waarom denken de mensen dat de christenen verdeeld zijn?", zegt David Koerts, voorganger van Christelijke gemeente Levend Water. "In Delft heerst een heel gezond klimaat tussen de kerken en de diverse christelijke organisaties."

Doel jongerencentrum
Operatie Mobilisatie levert een jongerenwerker, die in The Mall gaat werken. Een jongerenwerker van YfC zal vanuit het jongerencentrum actief zijn in de wijk Poptahof om relaties te leggen met jongeren en te investeren in de wijk. Edward de Kam, directeur YfC: "Ik ben heel blij met dit samenwerkingsverband. Zo kunnen we onze krachten bundelen om in de wijk Poptahof ons christen-zijn handen en voeten te geven." De afgelopen vijf jaar heeft YfC in verschillende grote steden (multiculturele) jongerencentra geopend. Doel van deze centra is om jongeren een veilige plek te bieden. De aankoop van dit centrum past in de strategie van YfC om verschillende vormen van jongerenwerk te starten in de 62 Nederlandse steden met meer dan 50.000 inwoners. Edward de Kam: "De rol van YfC in Delft is voornamelijk het werken met jongeren uit de wijk. Het werken met jongeren in achterstandswijken vergt tijd, zo leert de ervaring ons. Daarnaast heeft YfC veel in huis als het gaat om werkvormen, rond waarden en normen en kennis rond het werken op scholen".

Youth for Christ
YfC-Nederland bestaat sinds 1946 en is onderdeel van YfC-International. Dit netwerk is wereldwijd in meer dan 120 landen actief. YfC-Nederland organiseert door heel Nederland (op drie werkvelden: school, kerk en straat) diverse eigentijdse activiteiten voor tieners en jongeren. Switch Onderwijsprojecten, Rock Solid en Rock Steady-tienerclubs, Solid Friends-jongerenclubs, Youth Alpha, lokale YfC-groepen en YfC-jongerencentra, die opereren onder de naam 'The Mall' vormen de kernactiviteiten van YfC.



Ingezonden persbericht