Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-384       |
|                                            |Arnhem|9 mei 2005     |
|                                            |,     |               |
NIEUWE SERVICE VOOR MEDIA OP INTERNET
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden bij aanwezig zijn. Een overzicht van deze activiteiten is wekelijks terug te vinden op de site van de provincie: www.gelderland.nl.

Ter introductie wordt het activiteitenoverzicht nu eenmalig via een persbericht verspreid. Vanaf deze week staat iedere vrijdag het actuele overzicht op www.gelderland.nl, kijk bij Actueel en Persberichten. Op deze wijze kan iedereen op elk gewenst moment het activiteitenoverzicht raadplegen.

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie en het meest recente overzicht van de activiteiten van de gedeputeerden, kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46.

De provincie heeft gemeend deze service te bieden. Over enkele maanden willen wij u dan ook benaderen met de vraag of dit activiteitenoverzicht in een behoefte voorziet.

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 10 mei 2005

. Gedeputeerde M. van Haaren is aanwezig bij de vervolgpresentatie van de maatregelen voor de N348. Ook de commissie VROM van de gemeente Lochem is aanwezig. (19.30 - 21.00 uur; Adres: Dorpshuis Hart van Eefde; Jolinkweg 2; Eefde)

Woensdag 11 mei 2005

. Gedeputeerde Th. Peters bezoekt het congres 'Versnellen Woningbouw". De gedeputeerde geeft een speech waarin de wijze waarop de provincie Gelderland het versnellen van de woningbouw aanpakt, wordt toegelicht. (10.00 - 11.30 uur; Adres: Business Center; Blokhoeve 1; Nieuwegein)

Donderdag 12 mei 2005

. Gedeputeerde J. Esmeijer woont namens het IPO een overleg bij met minister Donner en staatssecretaris Ross-van Dorp over Jeugdzorg. (13.00 - 14.00 uur; Adres: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Parnassusplein 5; Den Haag)
. Gedeputeerde Th. Peters is aanwezig bij de oplevering van de Sint Jozephstraat waarbij de woongroep voor verstandelijk gehandicapten van stichting de Driestroom in het zonnetje wordt gezet. Namens Woningstichting Rivierengebied biedt de gedeputeerde een cadeau aan. Het project Sint Jozephstraat gaat om een inbreidingslocatie, die onder andere met provinciale ISV-gelden tot stand is gekomen. De huizen zijn gebouwd met domotica, woonkeurmerk en politiekeurmerk. (16.00 - 18.00 uur; Adres: Sint Jozephstraat 32-34; Beneden-Leeuwen)
. Gedeputeerde H. Keereweer houdt in de jaarvergadering van ZLTO afdeling Druten een inleiding over ontwikkelingen in het Land van Maas en Waal/Druten, ruimte voor de rivier en wonen en werken in het buitengebied, met aansluitend beantwoording van vragen. (21.00 -22.30; Adres: Dorpshuis Horssen, Rijdt 38; Horssen)

Vrijdag 13 mei 2005

. Gedeputeerde Th. Peters opent het project "De Ooijpolder; van steenfabrikanten en natuurrecreanten". Het project is onder andere met provinciale subsidie uit Belvoir 1 (cultuurhistorisch beleid) tot stand gekomen. (15.00 - 17.30 uur; Adres: Hotel 't Spijker en Museum Mooi Nederland; Rijksstraatweg 191; Beek-Ubbergen) Woensdag 18 mei 2005

. Gedeputeerde Th. Peters is als jurylid aanwezig bij de jurering van de prijsvraag Meervoudig Ruimtegebruik 2005. Na afloop van het juryberaad worden de genomineerden bekendgemaakt. (circa 15.00 uur; Adres: Provinciehuis; Markt 11; Arnhem)
. VNO-NCW Valleiregio & Noordwest-Veluwe brengt een werkbezoek aan de provincie. Gedeputeerde H. Aalderink geeft een inleiding waarna een rondleiding door het Huis der Provincie wordt gegeven. Aansluitend vindt een gesprek met de fractievoorzitters van Provinciale Staten plaats. (15.00 - 18.30 uur; Adres: Provinciehuis; Markt 11; Arnhem)
. Gedeputeerde N.J. Wijsman opent een speelzaal in de Zeebuurt in Harderwijk. De speelzaal is dankzij Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleidgelden tot stand gekomen. (16.00 - 17.00 uur. Adres: Speelzaal Burgemeester Kemperstraat 7a; Harderwijk)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46