Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


9 mei 2005


ZEDDAM / GEESTEREN / ZEDDAM - Bestuurders onder invloed


De politie heeft zondagavond (8/05) op de Beekseweg in Zeddam een 25-jarige inwoner van 's-Heerenberg aangehouden. De politie hield de man op zijn bromscooter rond 21.50 uur aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zien. Hij bleek op het politiebureau een promillage van 0,8 te hebben. De politie gaf de man een rijverbod en maakte proces-verbaal op.


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (8/05) op de Oude Nettelhorsterweg in Geesteren een 24-jarige automobilist uit Borculo aangehouden die behoorlijk alcohol gedronken had. De politie controleerde de man zondagmorgen vroeg rond 07.15 uur en constateerde dat hij te veel alcohol op had. De man viel op omdat zijn auto raar geparkeerd stond. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,8. De politie vorderde het rijbewijs van de man in, gaf hem een rijverbod en maakte proces-verbaal op.


De derde overtreder werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden. Een 47-jarige automobilist uit 's-Heerenberg liep hier tegen de lamp. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.45 uur op de Kildersweg en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,3. Dit leverde hem het rijverbod van zes uur op. Bovendien maakt de politie proces-verbaal op.


DOETINCHEM- Onder invloed èn rijden met rij-ontzegging


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (9/05) op het Julianaplein een 58-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden die met een rij-ontzegging reed en bovendien flink onder invloed van alcohol was. De politie zag de man op de Europaweg rond 00.55 uur met behoorlijke snelheid voorbijrijden en volgde hem. De man reed twee keer door rood, parkeerde op het Julianaplein, stapte zwalkend uit en zei tegen de politie: ik ben dronken en ik heb geen rijbewijs. Onderzoek wees uit, dat de man niet loog en de waarheid sprak ! Hij had een ontzegging en mocht dus geen auto besturen en de ademanalyse op het politiebureau gaf 1.9 promille aan! Bovendien was zijn auto onverzekerd. Een rijbewijs was niet meer in te vorderen en de politie nam zijn auto in beslag en maakt proces-verbaal op.


BEEK (gem. Montferland) - Brand in auto


Een geparkeerde auto aan de Meester Vermeulenstraat raakte zondagavond (8/05) in brand. Bewoners hoorden rond 22.40 uur het geluid van een startende auto en zagen dat de lichten van hun bedrijfsauto aan gingen. Vervolgens kwam er rook onder de motorkap vandaan en begon de auto te branden. De brandweerkorpsen van Wehl en Bergh waren met vijf auto's snel ter plaatse en blusten het vuur. Politie en brandweer stellen een onderzoek in.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --