Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


09 mei 2005


Brummen - Diefstal partij RVS


In het weekend (07/08-05) werd er vanaf een bedrijfsterrein aan de L.R. Beijnenlaan een grote partij roestvrij staal ontvreemd. De dader vernielde een gedeelte van de omheining waarna een aanhangwagen het terrein werd opgereden en het RVS kon worden opge-
laden. De waarde van het ontvreemde bedraagt ca E 1000,- .


Lochem- Dader vernieling aangehouden


De politie heeft op zondag (08-05) om 21.45 uur een 24-jarige inwoner van Lochem aangehouden voor diefstal en vernieling. De man had die avond rond 21.30 uur bij een restaurant aan de Nieuwstad gegeten en na afloop een brandblusser weggenomen en deze leeggespoten op de stoep en het naastgelegen horecapand. Bleek, dat de jongeman iets te veel aan bachus had geofferd en na afloop spijt had van zijn daad en bereid was de schade te vergoeden. Naast de schadevergoeding moet hij ook nog een boete betalen.


Zutphen - Vrouw aangehouden voor verzet en mishandeling
De politie heeft op zondag (08-05) rond 01.25 uur een 28-jarige vrouw uit Zutphen aangehouden op de Weg naar Voorst. De vrouw was inzittende van een auto die werd gecontroleerd door de politie. De bestuurder (zie bericht van 8-5) moest voor een ademtest naar het politiebureau en de vrouw gaf te kennen, dat zij de auto wel zou besturen. De controlerende agenten hadden sterk het vermoeden, dat de vrouw ook gedronken had. Ze wilden haar een ademtest afnemen en nog voordat het zover was probeerde zij telkens weer op de bestuurdersplaats te gaan zitten. Toen agenten haar hierin tegen hielden probeerde zij één van hen te slaan. Toen ze opnieuw aanstalten maakte om te gaan slaan, werd ze aangehouden en ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --