Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 9 mei 2005

Bredanaar (24) aangehouden na bedreigen agent

BREDA: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag aan de Ginnekenstraat een 24-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bedreigde rond 02:00 uur een politieagent die hem wilde controleren. De Bredanaar reed samen met drie anderen in een personenauto rond in de omgeving van de Ginnekenstraat, toen de politie de inzittenden wilde controleren. De man was het niet eens met de controle en bedreigde de agent met de dood. Pogingen om de man tot bedaren te krijgen strandden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie controleert ruim 470 bestuurders op alcoholgebruik

BREDA: Zondag is door het Verkeershandhavingsteam op de Claudius Prinsenlaan een alcoholcontrole gehouden tussen 20.00 en 23.00 uur. In totaal hebben 327 bestuurders een blaastest afgelegd waarbij 7 bestuurders boven de toegestane limiet van 220 ug/l uitkwamen. Deze bestuurders zijn aangehouden en met een rijverbod en proces-verbaal heengezonden. Eén bestuurster bleek een uitslag van 580 ug/l te hebben waardoor zij haar rijbewijs meteen kon inleveren. In de nacht van zondag op maandag tussen 00.00 en 03.00 uur ging de controle verder aan de Lunetstraat waar 140 bestuurders een blaastest moesten afleggen. Elf bestuurders bleken boven de toegestane limiet van 220 ug/l te zitten. Zij werden aangehouden en na verhoor met een rijverbod en proces-verbaal heengezonden. Eén beginnend bestuurder kon met een uitslag van 375 ug/l zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Bij deze controles werden nog processen-verbaal opgemaakt tegen drie bestuurders die in het geheel niet in het bezit waren van een rijbewijs om met een auto te mogen rijden. En één bestuurder kreeg een bon voor het onnodig claxonneren. Een aangehouden verdachte bleek nog een rekening van 272,00 open te hebben staan bij Justitie. Hij kon deze niet betalen waarop zijn auto in bewaring is genomen. Na betaling van deze openstaande boetes kan hij zijn voertuig terug krijgen. Bij deze controle waren mensen van het BOB-promotieteam en leden van het plaatselijke bestuur van 3VO Breda aanwezig die bestuurders die niet hadden gedronken trakteerden op een BOB-sleutelhanger.

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondagavond in de wijk Geeren-Noord een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 28-jarige echtgenote. De politie werd rond 22:30 uur door buurtbewoners ingeschakeld toen er in en buiten de woning sprake zou zijn van een vechtpartij. Ter plaatse troffen de agenten de vrouw aan die gewond was aan haar neus. Haar man werd door twee omstanders in bedwang gehouden. De verdachte is in de loop van maandag na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal uit woning

BAARLE-NASSAU: Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Nassaulaan. Door een ruit op de eerste etage te vernielen kon de inbreker binnen komen. De gehele woning werd doorzocht. De buit bestaat uit een aantal sieraden. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Dronken Portugees raakt rijbewijs kwijt

STANDDAARBUITEN: Maandagmorgen heeft de politie het rijbewijs van een 47-jarige inwoner van Olivais ingevorderd. De man werd na een telefonische melding van een andere weggebruiker op de Rijksweg A17 door agenten betrapt terwijl hij onder invloed van alcohol achter het stuur was gekropen van zijn personenauto. De politie had na de melding postgevat nabij Standdaarbuiten en zagen de man als slingerend met zijn auto aan komen rijden uit de richting van de Moerdijkbrug. Op het bureau blies hij een waarde van 705 ug/l. Genoeg om het rijbewijs van de Portugees af te nemen. De politie moest voor het verhoor van de man een beroep doen op een tolk. Na verhoor is hij in de loop van de maandagmiddag heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers