Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 9 mei

Alkmaar 09-05-2005 - 14.00 uur

Inbraak woning

Alkmaar, zondag 8 mei 2005.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei is er ingebroken in een woning aan het Verdronkenoord. De daders zijn binnengekomen na het forceren van de voordeur. Uit de woning werden ondermeer 2 motorhelmen, een zwart dames motorpak, en een fiets ontvreemd.

Kleine hennepkwekerij in woning aangetroffen

Hoorn, zondag 8 mei 2005.

Een sinds kort naar het buitenland geëmigreerde vrouw keek zondagavond vreemd op toen zij even terugkeerde in haar onderverhuurde woning aan de Boogschutter. Ze wilde de huur opzeggen maar kwam tot de ontdekking dat er een kleine hennepplantage in een slaapkamer stond. Ze stelde de politie in kennis en die nam alles in beslag. Het ging ondermeer om 56 wietplantjes, 12 lampen, 2 koolstoffilters en 12 transformatoren. De spullen zijn vernietigd. Tegen de onderhuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auto over de kop, bestuurder gewond

Heerhugowaard, zondag 8 mei 2005.

Omstreeks 20.00 uur vond er op de Provincialeweg N242 tussen de Waarddijk Noord en de Laanderweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 51-jarige automobilist uit Barsingerhorn reed in de richting van de Laanderweg en kwam in een flauwe bocht naar links met zijn rechterwielen in de berm. Hij corrigeerde naar links en verloor de macht over het stuur. Hij kwam via de linkerberm in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. Zijn voertuig heeft een rol gemaakt over de lengte-as en kwam in de wallekant terecht. De man zag kans om op eigen kracht uit zijn auto te kruipen maar had last van zijn nek en ribben. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.

Drankrijder

Den Helder, maandag 9 mei 2005.

Vannacht omstreeks 01.00 uur werd op de Beatrixstraat een 62-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 600 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Brand in container

Alkmaar, maandag 9 mei 2005.

Vannacht omstreeks 03.20 uur werd een brand in een grote afvalcontainer op wielen ontdekt. De container stond op een bedrijfsterrein aan de Laat. Ernaast stond een Volkswagen Golf. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat ook de auto schade opliep.

Auto tegen boom

Alkmaar, maandag 9 mei 2005.

Vanochtend omstreeks 06.00 uur is een 19-jarige automobiliste uit Egmond aan den Hoef op de kruising Terborchlaan/Maartin Luther Kingweg/Hoeverweg met haar personenauto tegen een boom gereden. De jonge vrouw kwam uit de richting van de Hoeverweg en raakte door nog onbekende oorzaak in een slip. Ze was bij kennis en is met nog onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Aanrijdingen op snelweg

Abbekerk, maandag 9 mei 2005.

Vanmorgen omstreeks 08.00 uur vonden er op de A7 ter hoogte van Abbekerk twee aanrijdingen plaats waar in totaal 5 autos bij betrokken raakten.

De eerste aanrijding ontstond toen een 43-jarige vrouw uit Wieringerwerf in een personenauto te laat bemerkte dat er op de rechterrijstrook, in de richting van Hoorn, aan de weg gewerkt werd. De vrouw remde, raakte in een slip en reed tegen de vangrail naast de linkerrijstrook.

Een 42-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Heerhugowaard stopte op de rechter vluchtstrook om de vrouw hulp te verlenen. Toen dat gebeurd was wilde hij invoegen. Een 59-jarige vrouw uit Amsterdam reed op de rechter rijstrook en verleende hem de ruimte. Achter haar reed haar 54-jarige man in een andere auto. Zij reden langzaam en stonden bijna stil. Dit werd weer te laat opgemerkt door een achteropkomende 33-jarige automobilist uit Den Helder die met hoge snelheid aan kwam rijden. Die reed de man aan, deze botste vervolgens tegen de auto van zijn vrouw. De achteropkomer caramboleerde vervolgens op zijn beurt tegen de vrachtauto. Hij had niet gezien dat er autos op de rechterrijstrook stilstonden dan wel langzaam reden omdat hij was afgeleid door de auto tegen de linker vangrail.

Alle bij de aanrijdingen betrokken voertuigen liepen blikschade op. Twee personen hadden last van hun nek en gaan langs de huisarts. Er werd niemand in het ziekenhuis opgenomen.

Benzinediefstal

De Cocksdorp, maandag 9 mei 2005.

Een eigenaar van een speedboot deed vanmorgen aangifte van diefstal van zon 230 liter benzine. De boot is gestald op een plaats op een camping aan de Roggeslootweg. De speedboot, van het merk Bayliner, werd door de eigenaar uit Steenwijk vaarklaar gemaakt. Na het doorsnijden van een slang kon de benzine worden afgetapt. Het moet tussen 3 en 6 mei gebeurd zijn.