Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Sloterplas Koninklijk Verlicht groot succes
9 mei 2005

"Ongekend. We hadden wel veel mensen verwacht, maar dit slaat alles. Drieduizend man voor iets dat voor het eerst wordt georganiseerd. Dit krijgt een vervolg." Zo reageert wethouder Martje Postma van stadsdeel Osdorp op het op koninginnenacht georganiseerde `Sloterplas Koninklijk Verlicht'.

Dit door de Westelijke Tuinsteden (Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart)georganiseerde, gratis toegankelijke evenement speelde zich af op en rond de Sloterplas.

Ja Zuster, Nee Zuster
Vooral de rondvaartboten en de openluchtvoorstelling van de film Ja Zuster, Nee Zuster" waren behoorlijk in trek. Daarnaast was er onder meer veel muziek, activiteiten rond de diverse opstapsteigers en een verlichte bootjeswedstrijd.

Marcel van Loon kreeg voor de Feel Free de prijs voor het mooiste verlichte. Nummer twee werd Paul Alders met zijn Martina. De derde prijs was voor de Scoutinggroep met Sarto.

Speciaal voor "Sloterplas Koninklijk Verlicht' waren de sluizen geopend. Hiermee ontstonden unieke vaarmogelijkheden vanuit de Westelijke Tuinsteden naar de buitengebieden en naar het centrum van Amsterdam.

Klotsend hart van de Westelijke Tuinsteden
Ook Tys de Ruijter, stadsdeelwethouder van Geuzenveld-Slotermeer, keek zijn ogen uit. "Je ziet maar weer wat voor prachtige functie de Sloterplas heeft als klotsend hart van de Westelijke Tuinsteden. Het mooiste vond ik dat veel mensen genoten.

De Ruijter had sowieso een goed weekeinde omdat de Vrijmarkt in zijn stadsdeel ook prima verliep. "We hadden veel bezoekers, behoorlijk wat handel en alles was snel opgeruimd. Vooral op Plein '40-'45 was er minder troep."

Traditie
Als het aan de organisatie ligt, wordt ´Sloterplas Koninklijk Verlicht' een jaarlijkse traditie. Waarschijnlijk toeren dan meer rondvaartboten over de plas. Nu moesten, vanwege het overweldigende succes, toch mensen teleurgesteld worden omdat er geen plaats meer was. Postma: "maar ik hoorde geen onvertogen woord. Veel bezoekers vroegen zich af of we volgend jaar weer zo'n evenement gaan organiseren."