Gemeente Wijk bij Duurstede

Samenwerking gemeente, Industriekring en KvK bij aanpak bedrijventerrein Broekweg

Maandag 25 april jl. tekenden de Industriekring Wijk bij Duurstede, de Kamer van Koophandel Utrecht en de gemeente Wijk bij Duurstede in Theater Rondeel een samenwerkingsovereenkomst, gericht op het opknappen van het bedrijventerrein Broekweg in Wijk bij Duurstede.

De drie partijen hebben geconstateerd dat het bedrijventerrein Broekweg te kampen heeft met functieveroudering, veroudering van infrastructuur en leegstand. Allen willen graag dat er nu en in de toekomst in de gemeente Wijk bij Duurstede voldoende ruimte voor bedrijven is. Daarbij is de ontwikkeling van nieuw en de revitalisering van het bestaande bedrijventerrein essentieel. De provincie Utrecht heeft voor het opknappen van het bedrijventerrein een substantiële financiële bijdrage toegezegd voor uitvoering van verbeteringsmaatregelen.

Doel revitalisering
De revitalisering van bedrijventerrein Broekweg heeft als doel het behouden en uitbreiden van bedrijvigheid en werkgelegenheid. Om dit project tot een succes te maken, is samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven noodzakelijk.

Taakverdeling
Met het tekenen van de overeenkomst hebben de drie partijen schriftelijk vastgelegd wat hun taken zijn. De gemeente zorgt voor de aanpak van het openbaar gebied, zoals wegen, parkeerplaatsen en groen. De Industriekring Wijk bij Duurstede zet zich in om draagvlak te creëren bij de ondernemers van het bedrijventerrein en houdt zich bezig met de beveiliging en bewegwijzering op het terrein. De Kamer van Koophandel zet zich in voor deelactiviteiten in het revitaliseringsproject, zoals het organiseren van bijeenkomsten of een schouw op het bedrijventerrein. De drie partijen werken samen in een projectorganisatie.

Geplaatst op: 09-05-2005 13:40:15