Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (9/5)

TILBURG, 9 mei 2005

Vier arrestaties na tanken diesel met vervalste pasjes

MOERGESTEL: De politie heeft zaterdagavond 7 mei jl. omstreeks 22.00 uur bij een tankstation in Moergestel vier mannen aangehouden. Het gaat om twee Turkse vrachtwagenchauffeurs van respectievelijk 32 en 42 jaar, een 30-jarige man uit Boxtel en een 25-jarige Rotterdammer. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van grote hoeveelheden diesel door middel van vervalste tankpasjes.

De politie kreeg zaterdagavond een melding dat er bij een tankstation in Moergestel drie Turkse vrachtwagens diesel aan het tanken waren. De melder vond de situatie verdacht. Daar er bij het tankstation de afgelopen dagen al eerder enkele duizenden liters diesel was gestolen met behulp van vervalste pasjes, ging de politie direct ter plaatse. Bij het tankstation troffen de agenten drie vrachtautos met twee Turkse chauffeurs en twee in Nederland woonachtige mannen aan. Uit de verhalen van de chauffeurs werd duidelijk dat zij benaderd waren op een parkeerplaats langs de rijksweg en dat aan hen goedkope diesel was aangeboden. Zij waren daarop met hun voertuig achter de aanbieder aangereden en bij het tankstation uitgekomen. De politie heeft daarop alle mannen aangehouden.

De chauffeurs zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De twee andere mannen zijn in verzekering gesteld. De politie verdenkt deze mannen ervan dat zij de brandstof aan de chauffeurs hebben aangeboden en de beschikking hadden over de vervalste pasjes. Zij worden verdacht van diefstal van brandstof, oplichting en of heling. De politie heeft ter plaatse drie vervalste tankpasjes aangetroffen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee overgebleven verdachten bij de eerdere soortgelijke diefstallen bij hetzelfde tankstation

Scooterrijder rijdt tijdens achtervolging kanaal in

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger, is vannacht tijdens een achtervolging door de politie met zijn scooter de Lovense Kanaaldijk ingereden. De bijrijder kon nog op tijd van de tweewieler springen. De bestuurder werd door de agenten op het droge geholpen. Hij heeft bekeuringen gekregen voor onverantwoord rijgedrag, het niet dragen van een helm en het niet verzekerd zijn. Zijn vervoermiddel is in beslag genomen.

Agenten zagen vannacht omstreeks 01.15 uur een scooter met daarop twee personen met hoge snelheid, circa 85 kilometer per uur, over de Ringbaan Noord in de richting van de Ringbaan Oost rijden. Ter hoogte van de Ceramstraat kwamen de dienders met hun dienstauto voor de scooter en gaven een stopteken. De bestuurder gaf geen gevolg aan het teken en reed door via de Ceramstraat in de richting van de Lovense Kanaaldijk. Bij de Lovense Kanaaldijk reed de scooter rechtdoor om via de groenstrook verder te rijden. Door het natte gras lukte het de bestuurder niet tijdig te remmen waarna hij het Wilhelminakanaal inreed. De passagier kon tijdig van de bromfiets springen. De bestuurder verklaarde zijn hoge snelheid op de Ringbaan Noord, door te stellen dat hij een snelheidswedstrijdje hield met een BMW personenauto. De scooter is in beslag genomen.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Zondagavond heeft de politie een 25 jarige Tilburger aangehouden nadat hij zijn 40 jarige ex-vrouw in haar woning had mishandeld. De politie kreeg omstreeks 22.00 uur een melding vanuit een woning in de wijk Wilhelminapark waar de bewoonster mishandeld zou zijn door haar ex-man. Ter plaatse bleek dat de verdachte de scheiding niet goed kon verwerken en daar met zijn ex over wilde praten. Toen het gesprek niet naar zijn zin verliep, werd de vrouw naar eigen zeggen meerdere keren door hem in het gezicht en op haar rug geslagen. Hierna was de man naar zijn eigen woning vertrokken. De agenten zagen dat haar linkerwang was opgezwollen. Na overleg met de hulpofficier van justitie is besloten de man op zijn huisadres aan te houden. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen.

Twee arrestaties na wildplassen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur op de Stationsstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden die in het openbaar aan het urineren was. Desgevraagd kon hij zich niet legitimeren. Hij werd daarop voor beide feiten aangehouden. Een 25-jarige Tilburgse vriend van deze man vond het vervolgens nodig om de twee agenten meerdere keren uit te schelden voor kutwouten. Ook deze man werd uiteindelijk aangehouden. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger met gestolen fiets aangehouden

TILBURG: Vanmiddag heeft de politie op de Korvelseweg een 32-jarige Tilburgse veelpleger aangehouden die op een gestolen fiets reed. Agenten zagen de hen bekende veelpleger fietsen. Zij controleerden hem vanwege een nog openstaande geldboete. Bij controle van de fiets bleek dat deze in Waalwijk gestolen was. Hierop is de man aangehouden op de verdenking van diefstal c.q. heling. Hij is conform het veelplegersprotocol, de afspraken die gemaakt zijn met het Openbaar Ministerie omtrent de aanpak van veelplegers, in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraken

TILBURG: Gisteravond kreeg de politie omstreeks 20.45 uur een melding dat op het Anna Paulownahof twaalf bergingen waren open gebroken. Er waren zeven toegangsdeuren van bergingen geheel vernield en doorzocht. Van vijf andere deuren waren alleen de scharnieren ontzet. De buit bestaat uit onder meer gereedschap en een fiets.

Tijdens het onderzoek ter plaatse bleek ook een ruit van een balkondeur van een appartement te zijn vernield. De politie gaat een sporenonderzoek instellen en een verder buurtonderzoek verrichten.

TILBURG: Vannacht hebben twee mannen omstreeks 02.57 uur ingebroken in een winkel aan het Stadhuisplein. Met een klinker werd een bovenlicht ingegooid. Er werden diverse goederen in de zaak klaar gezet. Op het moment dat de dieven naar buiten liepen, werden ze opgemerkt door twee beveiligingsbeambten. Hierna gingen de mannen op de vlucht. Het zou gaan om twee blanke mannen van circa 20 jaar. De politie stelt een nader onderzoek in

Bij een café op de Stadhuisstraat is vannacht ook ingebroken. Omstreeks 05.45 uur werd met een steen een ruit ingegooid. Uit het café werd een pot met klein geld gestolen. De dader zou een man zijn met een bruine lederen jas aan en een zwarte muts op. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de inbraak.

GOIRLE: Gistermiddag is ingebroken in een woning aan de Vollerstraat. De dief heeft met een steen een ruit naast de voordeur ingegooid. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

BERKEL-ENSCHOT: Gisteravond is ingebroken in een sporthal aan de Vlierakkerweg. Met een trottoirtegel was het raam van de beheerderkamer ingegooid. Of er spullen buit gemaakt zijn, is nog niet bekend. Volgens een getuige vluchtten de daders weg op twee scooters.

UDENHOUT: De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak aan de Raayheuvel, die vannacht omstreeks 01.30 uur bij thuiskomst ontdekt is. De dieven hebben de schuifpui van de woonkamer met een breekvoorwerp opengebroken. De buit bestaat uit in elk geval een GSM-telefoon en een digitale camera.

Auteur: Willem van Hooijdonk