Gemeente Deventer

Week 19, 9 mei 2005

Integrale voorziening voor dak- en thuisloze verslaafden

NACHTOPVANG OPENT OFFICIEEL HAAR DEUREN

De Deventer gemeenteraad gaf op 13 december 2004 groen licht aan de tijdelijke nachtopvang voor dak- en thuislozen. Arcuris, instelling voor maatschappelijke opvang, is er vervolgens in geslaagd in een uiterst kort tijdsbestek een nieuwe voorziening te realiseren. Al vanaf 12 februari konden geregistreerde dak- en thuislozen in de Polstraat terecht voor een schoon bed en een warme maaltijd. Tevens kunnen zij hier douchen en kleding laten wassen. Direct na de opening van de nachtopvang bleek de voorziening aan een behoefte te voldoen. Gemiddeld maken per nacht tien mensen gebruik van de nachtopvang.

De komst van de nachtopvang betekende de realisering van 24-uurs zorg binnen een integrale voorziening waar politiek Deventer al lange tijd naar streefde. Op donderdagmiddag 12 mei wordt de nieuwe voorziening feestelijk geopend. Gezien de beperkte beschikbare ruimte vindt de feestelijke opening plaats in klein comité. Wethouder Jos Fleskes zal de opening verrichten.

Mede dankzij de bijdrage van de provincie Overijssel is deze tijdelijke voorziening financieel mogelijk geworden. In de komende tijd wordt gezocht naar een structurele financiering. Besluitvorming over het voortbestaan zal naar verwachting in de zomer plaatsvinden.

Belangenvereniging Polstraat en omgeving, Politie, TACTUS en gemeente hebben zich gezamenlijk ingezet om overlast in de omgeving te beperken. Door middel van het âConvenant-overlegâ waaraan alle partijen deelnemen wordt hieraan structureel aandacht besteed.

Publicatiedatum: 9-5-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 9 mei 2005