Ingezonden persbericht


Brocade en Tacit Networks sluiten investerings-, licentie- en ontwikkelovereenkomst

Gezamenlijke levering Wide Area File Services-platform op basis van Microsoft Windows

Tilburg, 9 mei 2005 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) en Tacit Networks hebben een strategische overeenkomst gesloten voor de levering van Wide Area File Services (WAFS) op basis van het Microsoft Windows Server 2003-platform aan enterprise-klanten. Brocade investeert tot 7,5 miljoen dollar in een minderheidsbelang in Tacit Networks en neemt de WAFS-oplossing van Tacit per direct op in zijn productportfolio.

De WAFS-oplossing van Tacit Networks bestaat uit een datacenterserver en remote office-appliances, die gezamenlijk alle verbonden locaties snel en eenvoudig toegang bieden tot opgeslagen datacenterbestanden en -applicaties. Tegelijkertijd worden de centrale beheer- en back-upmogelijkheden behouden. Volgens de overeenkomst levert Brocade deze oplossing aan zijn partners en klanten, terwijl beide bedrijven samen klanten gaan ondersteunen en deelnemen in productontwikkelprogramma's.

Uit onderzoek van de Enterprise Strategy Group blijkt dat 75 procent van de bedrijfsdata zich buiten het datacenter bevindt. Dit brengt aanzienlijke beveiligingsrisico's met zich mee. De WAFS-technologie van Tacit Networks op het Windows Server 2003-platform maakt een snelle en veilige verspreiding van bestanden via het Wide Area Network (WAN) mogelijk. Hiermee maakt de technologie een einde aan 'eilanden van onbeheerde opslag' in vestigingen. Gebruikers op locatie kunnen centrale file-servers benaderen met het gemak en de prestatieniveaus die voorheen alleen aan lokale gebruikers waren voorbehouden. De integratie van deze technologie in het productportfolio van Brocade zorgt voor verregaande consolidatie- en beheermogelijkheden van storage resources in het datacenter.

"Onze klanten zochten naar tools en technologie om de toegang tot opgeslagen informatie in gedistribueerde omgevingen te verbeteren. Tegelijkertijd willen ze deze data kunnen beheren, consolideren en beveiligen", zegt Michael Klayko, CEO van Brocade. "De samenwerking omvat ook gezamenlijke programma's waarmee we garanderen dat toekomstige innovaties van Tacit Networks worden ondersteund door de technische, buitendienst- en ondersteuningsteams van Brocade."

"Microsoft is verheugd samen met Brocade en Tacit Networks tegemoet te komen aan de toenemende storage-behoeften van onze klanten", zegt Rahul Auradkar, directeur Windows Server Division bij Microsoft. "Brocade-partners kunnen op basis van deze overeenkomst oplossingen voor storage-consolidatie en -beheer leveren, die te integreren zijn met de Windows Server 2003-infrastructuur. Oplossingen waarmee ze bovendien op basis van de bestaande beveiligingsfunctionaliteit van deze infrastructuur veilig data via het WAN kunnen leveren."

"Dit is een belangrijke ontwikkeling voor zowel de relatief nieuwe WAFS- als de meer gevestigde NAS-markt. Hiermee wordt duidelijk dat deze combinatie van technologieën dezelfde schaal-, beheer- en beveiligingsvoordelen voor NAS biedt, die we kennen van SAN-storage", zegt Stephanie Balaouras, Senior Analyst bij Yankee Group. "Het feit dat Brocade voor zijn oplossingen op het gebied van storage-toegang, -beheer en -beveiliging kiest voor Tacit Networks, onderstreept de kracht en mogelijkheden van deze technologie."

###

Tacit Networks
Tacit Networks is leverancier van Wide Area File Services (WAFS). De oplossingen van dit bedrijf zijn besturingssysteem- en platformonafhankelijk, verlagen de WAN-traagheid en elimineren WAN-struikelblokken die wereldwijde informatiedeling in de weg staan. Gedistribueerde organisaties kunnen hierdoor storage consolideren en vestigingen centraal beheerde, voordelige IT-diensten bieden en gelijktijdig real-time samenwerking via het WAN mogelijk maken. Dit alles met de snelheid, prestatieniveaus en betrouwbaarheid van een LAN. De Wellspring-productarchitectuur van Tacit combineert diverse technologieën om een cross-platform-ondersteuning te bieden, informatiestromen te versnellen en WAN-verstoringen te verhelpen. Dit alles met 100 procent datacoherentie en -consistentie. Geografisch verspreide bedrijven van elke omvang zetten oplossingen van Tacit Networks in zonder extra risico 'hun netwerk te verbeteren'. Tacit Networks heeft zijn hoofdkantoor in South Plainfield in New Jersey (VS) en ontwikkelt producten die direct en via partners wereldwijd worden geleverd en ondersteund.