Politie Zaanstreek-waterland


15:29 06-MEI-05

ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldieven aangehouden

De politie is op zoek naar getuigen van een winkeldiefstal die afgelopen vrijdag in een kledingwinkel plaatsvond. Het winkelpersoneel werd gewaarschuwd door klanten, die hadden gezien dat het duo in een paskamer kaartjes van de kleding afknipten en in een tas deden. Vervolgens werden een 38-jarige Amsterdammer en een 24-jarige vrouw uit dezelfde plaats door het winkelpersoneel aangehouden. De twee werden overgedragen aan de politie en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Helaas zijn de getuigen van de diefstal weggegaan zonder zich bij de politie te melden. De politie vraagt hen dit alsnog te doen via 0900-8844.

20:35 08-MEI-05
PURMEREND, FLEVOSTRAAT

Beveiliger overloopt inbrekers

Een beveiligingsmedewerker heeft zondagavond twee mannen overlopen die bezig waren met een inbraak in een bedrijf aan de Flevostraat. De beveiliger reageerde op een inbraakalarm en zag toen hij het bedrijfsterrein opreed een zwarte personenauto staan, vermoedelijk een Honda Civic, zonder kentekenplaten. In de auto zat een man achter het stuur en even later stapte aan de passagierszijde een andere man uit. Deze man had een flatscreen in zijn handen, die hij tegen de voorruit van de auto van de beveiliger gooide. Vervolgens vernielde de onbekende man het portierraam en probeerde de beambte te steken met een scherp voorwerp. Vervolgens stapte hij weer in de auto en reed het duo weg. Beide mannen hadden een Noordafrikaans of Zuideuropees uiterlijk. Uit het bedrijf werden ondermeer een aantal computerkasten, een beamer, een flatscreen en een plasmascherm gestolen.

21:44 08-MEI-05
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG

Verdachte aangehouden na overval

Zondagavond is het Texaco Tankstation aan de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie overvallen. Rond 21.30 was de caissière bezig met het naar binnen halen van een aantal goederen die buiten de winkel stonden. Vervolgens kwam een man de winkel binnen. Hij toonde een vuurwapen, of een voorwerp dat daarop leek, en eiste geld. Op dat moment was één klant in de winkel aanwezig. De caissière gaf de man een geldbedrag, waarop hij de zaak verliet en wegliep richting Wormerveer. De politie startte direct een onderzoek in de winkel en in de omgeving. Rond 22.30 uur werd langs het spoor in Wormerveer door de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 29-jarige Amsterdammer. Zijn betrokkenheid wordt nog door de politie onderzocht.

06:09 09-MEI-05
PURMEREND, A7

Auto tegen vangrail

Op de A7 in Purmerend is maandagochtend een 30-jarige Zaandammer met zijn auto tegen de vangrail gereden. Vermoedelijk raakte het voertuig door plotselinge zware regenval in de slip. De bestuurder raakte bekenld en moest door de brandweer worden bevrijdt. De Zaandammer werd met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het Lucasziekenhuis.


---- --