Gemeente Lingewaard


Informatiecentrum Lingewaard feestelijk geopend

De entree van gemeentekantoor Bemmel is een gemeentelijk informatiecentrum geworden. Wethouder Henk Janssen mocht vorige week het service-informatiepunt (Sip). Wethouder Bud Joosten mocht het Toeristisch recreatief informatiepunt (Trip) voor zijn rekening nemen.

In dit algemeen informatiepunt wordt in woord en beeld aandacht geschonken aan onder meer de ruimtelijke ontwikkeling in Lingewaard. Zoals het tuinbouwgebied Bergerden, plangebied De Woerdt, Centrumplan Bemmel en woningbouwprojecten. Ook is er een aantal gemeentelijke aanvraagformulieren verkrijgbaar.

De gemeenteraad heeft de wens uitgesproken dat een dergelijk service-informatiepunt in alle woonkernen wordt gerealiseerd. Wethouder Janssen zei tijdens zijn openingstoespraak blij te zijn over de wijze waarop de bibliotheken hebben meegedacht over de invulling van een service-informatiepunt in Doornenburg, Angeren en Gendt. Hetzelfde geldt voor de beheerders van dorpshuis de Tichel in Haalderen.

In Huissen komt het informatiepunt in de hal van gemeentekantoor Huissen. De wethouder verwacht begin juli dat het project in alle woonkernen is voltooid.

Wethouder van toerisme Bud Joosten zei tevreden te zijn met zo veel vrijwilligers die het toeristisch recreatief informatiepunt handen en voeten willen geven. "Omdat de bemensing voor de toeristische informatievoorziening niet vanuit onze eigen organisatie kon komen is aan de toenmalige VVV-vrijwilligers gevraagd om te participeren in het nieuw op te zetten toeristisch informatiepunt. Nagenoeg alle vrijwilligers stonden daar positief tegenover.''

Bud Joosten deed een oproep voor meer vrijwilligers. Dit om de continuïteit van Trip te kunnen garanderen. Zijn oproep leverde na de opening al direct twee aanmeldingen op. Wie ook belangstelling heeft om toeristische informatie te geven, kan contact opnemen met Frank Hoes, telefoon 026-3260127.

Het Trip in Bemmel is open tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur. Telefoon 026-3260453, e-mail toerinfo@lingewaard.nl. Er is ook een toeristische website.

Geplaatst 9 mei 2005