Gemeente Breda

College honoreert 28 projecten Hart voor je buurt

Hart_voor_je_buurt_kln.gif

Burgemeester en wethouders hebben 28 (voor een totaalbedrag van ruim 60.000 Euro) van de 43 subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de campagne 'Hart voor je buurt' voor de eerste ronde zijn ingediend.

Het betreft verzoeken tot een maximumbedrag van 5.000,- voor initiatieven van bewoners, die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. De subsidieverzoeken kunnen het hele jaar worden ingediend. Het college besluit hierover in april, juni en oktober. Voor 2005 is hiervoor een bedrag beschikbaar van 250.000 euro.

De 28 gehonoreerde verzoeken voldoen alle aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. Het merendeel van de verzoeken komt uit Zuid-West en Zuid-Oost. Veel verzoeken hebben betrekking op verbetering van de woonomgeving zoals plaatsen bloembakken, aanleg gemeenschappelijk tuin, aanleg jeu-de-boule baan en speeltoestellen. Verder zijn een aantal verzoeken gehonoreerd ter verbetering van de veiligheid zoals plaatsen van poorten of hekwerk. Ook de verzoeken voor het organiseren van activiteiten c.q. evenementen die gericht zijn op de gehele buurt krijgen ondersteuning vanuit Hart voor je Buurt.

De indieners van een subsidieverzoek krijgen persoonlijk bericht. Wordt een aanvraag afgewezen, dan wordt dat in een beschikking gemotiveerd. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken worden gemaakt over de afrekening.

Breda, 9 mei 2005