Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Oorzaak brand matrassenfabriek niet vastgesteld
Publicatiedatum: 09-05-2005

Het onderzoek naar de brand in een bedrijfshal aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem, op woensdag 13 april jl., is afgerond. De oorzaak van de brand is niet vast komen te staan. De hal bestaande uit een matrassenfabriek en een opslagloods van goederen, door tussenwanden van elkaar gescheiden, werd door de brand nagenoeg geheel verwoest, waardoor het sporenonderzoek door de technische recherche bemoeilijkt werd.

De brand ontstond in de matrassenfabriek, waar zeer brandbaar materiaal zoals opvulmateriaal voor matrassen en onder meer lijm en gasflessen aanwezig waren. De drie aanwezige medewerkers, waaronder de eigenaar van de matrassenfabriek, hebben nog geprobeerd de brand te blussen met een brandblusapparaat en een brandslang uitgerold. Het vuur greep echter zo snel om zich heen dat blussen niet meer mogelijk was.
De drie mannen konden zichzelf ternauwernood redden, doordat de toegangsdeur tengevolge van de ontstane hitte moeilijk open ging. Zij werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen had eerst graad brandwonden aan gezicht en handen. Alle drie zijn ze na behandeling in het ziekenhuis inmiddels weer thuis.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---