Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom (09/05)

BERGEN OP ZOOM, 9 mei 2005

Luxemburger met 990 gram softdrugs aangehouden
OSSENDRECHT: Zondagavond omstreeks 21.45 uur, werd tijdens een verkeerscontrole op Rijksweg A4, een 33 jarige inwoner van Wasserbillig (Luxemburg) aangehouden, welke 990 gram hennep in zijn auto vervoerden. Nadat de man was aangesproken over de henneplucht in de auto, overhandigde hij 2 gram hennep aan de agenten. Deze besloten daarop de auto aan een nader onderzoek te onderwerpen. In de kofferbak werd daarna in een vuilniszak, nog 988 gram hennep aangetroffen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij dient zich later voor de rechter te verantwoorden. De hennep is inbeslaggenomen.

Routinecontrole politie leidt tot twee aanhoudingen
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagnacht tijdens een routinecontrole twee personen aangehouden. De politie controleerde de auto op de Rooseveltlaan. De auto bleek niet gekeurd en verzekerd te zijn. Bij naamscontrole bleek een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom nog gesignaleerd te staan en is daarop aangehouden. Onder de stoel van de bestuurster, een 25-jarige inwoner van Hoogerheide, trof de politie een knuppel aan. Die is direct inbeslaggenomen waarna ook deze verdachte is aangehouden op grond van verboden wapenbezit. Tijdens de controle van de auto trof de politie eveneens 1 gram hasj en een aantal XTC pillen aan. Na verhoor zijn de verdachten maandagochtend heengezonden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in personenauto
BERGEN OP ZOOM: Een auto die zaterdagnacht geparkeerd stond aan de Bunthof is ingebroken. Het linkervoorportierslot is verwijderd waarna er twee geluidsboxen uit de auto zijn weggenomen.

WOUW: Ook in de Gierelaar in Wouw is zaterdagnacht ingebroken in een personenauto. Het alarm van de auto is uitgeschakeld waarna het rechtervoorportier is geforceerd. Uit de auto is een
autoradio-/CD-speler en een navigatiesysteem meegenomen.

ROOSENDAAL: Zaterdagnacht werd eveneens ingebroken in een auto aan de Ludwigstraat. Een ruitje is ingeslagen waarna een autoradio-/CD-speler is meegenomen.

Dronken voetganger loopt tegen gevel
SCHIJF: Een 21-jarige inwoner van Schijf is zondagnacht door de politie thuis afgezet nadat hij teveel gedronken had. De politie werd gebeld omdat de man even daarvoor op een auto was gaan liggen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man tegen een gevel te zijn aangelopen. De man aanspreken had echter geen zin omdat hij zodanig dronken was dat hij daar niet meer toe in staat was. Aangezien hij een identiteitsbewijs bij zich droeg heeft de man ter plaatse een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap. Met de bekeuring op zak is hij thuis weer afgeleverd zodat hij niet meer overlast kon veroorzaken en zijn roes kon gaan uitslapen.

Inbraak op bedrijventerrein
SPRUNDEL: Vanaf twee bedrijfsterreinen aan de Rucphensebaan is tussen zondagavond en maandagochtend ingebroken. De daders knipten een hekwerk open waarna ze op het terrein van één van de bedrijven konden komen. Van dat terrein zijn een aantal steigerklemmen weggenomen. Vervolgens hebben de daders het hekwerk van het andere bedrijf opengeknipt waarna ze van dat terrein oud koper hebben meegenomen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
ROOSENDAAL: Een 52-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zondagavond door de politie aangehouden nadat hij teveel had gedronken. De man was bestuurder van een personenauto toen hij op de Dunantstraat werd gecontroleerd door de politie. De man bleek veel te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond een 37-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De partner van de verdachte had eerder dat weekend al aangifte gedaan van huiselijk geweld. Zondagavond belde één van de kinderen de politie omdat er wederom sprake zou zijn van mishandeling van moeder door vader. De ter plaatse gekomen politie heeft de man hierop aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten en maandagochtend inverzekering gesteld.

Inbraak in school
ROOSENDAAL: Zondagavond rond 23.00 uur is er ingebroken in een school aan de Melis Stokelaan. Een ruitje van de ingang is vernield, waarna de daders binnen konden komen. Uit de school is een flatscreen meegenomen.

Inbraak in bedrijf
HEERLE: In een bedrijf aan de Wijper is zondagnacht ingebroken. Een ruit aan de voorzijde van het bedrijf is ingegooid waarna men binnen kon komen. Een flatscreen en een computerkast zijn meegenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst