Ingezonden persbericht


Nieuwe Maxtor OneTouch" II Small Business Edition-drive biedt eenvoudige en betaalbare automatische backups voor kleinzakelijke servers

Harddiskleverancier Maxtor verstevigt zijn leidende positie in externe opslag- en backupoplossingen door de eenvoud en functionaliteit van zijn bekroonde Maxtor OneTouch II-drive uit te breiden met een unieke serverbackup-oplossing voor kleinzakelijke omgevingen. De nieuwe Maxtor OneTouch II Small Business Edition-drive biedt eenvoudige installatie, automatische backups, snelherstel-functies, remote statusinformatie en eenvoudig opslagbeheer voor kleinzakelijke Windows® servers. Met zijn 200GB opslagvolume biedt de schijf economisch plaats aan 300GB aan gecomprimeerde* bestanden, financiële gegevens, e-mails en meer, met dagelijkse automatische backups, zonder gedoe met tapes, CD s of DVD s.


* Uitgaande van 3:2 compressieverhouding. Daadwerkelijke compressieverhouding mede afhankelijk van aard van de data.

De Maxtor OneTouch II Small Business Edition-drive kent geen complexe menu s of commando s en vereist bij installatie geen specialistische technische kennis. Alles wat de gebruiker moet doen is de meegeleverde USB 2.0-kabel aansluiten en de stappen van de eenvoudige Maxtor installatie-wizard doorlopen. Bij de standaardinstelling maakt de software dagelijks om 22.00 uur automatisch een backup van de systeem-interne drives. De gebruiker kan uiteraard ook zelf snel en eenvoudig een rooster voor de server-backups instellen. De backup-actviteiten kunnen remote worden gevolgd via rood en groen oplichtende desktopicoontjes op een netwerk-PC, terwijl er na voltooiing van de backup desgewenst een bevestigings-e-mail wordt verzonden.

De Maxtor OneTouch II Small Business Edition-drive wordt geleverd met een exclusieve versie van EMC® Dantz® Retrospect® Express HD Server-software met onder meer open-file backup-support, een functie die doorgaans alleen beschikbaar is in duurdere enterprise-backup-oplossingen. De functie biedt bescherming voor database-applicaties die non-stop in de lucht moeten zijn en beschermt ook bestanden die onbedoeld niet zijn afgesloten. De drive is verder uitgerust met Maxtor s exclusieve, gebruiksvriendelijke interface voor probleemloos drive-management, alsmede met de Maxtor DriveLock" technologie, die de inhoud van de disk met een wachtwoord beschermt in geval van verlies of gebruik door onbevoegden.

Kleinzakelijke gebruikers beseffen heel goed dat ze backups van hun gegevens moeten maken, net zo goed als ze hun tanden moeten flossen, maar niet iedereen doet het, stelt Ray Boggs, vice-president Small/Medium Business Research van marktonderzoeksbureau IDC. Slechts 40% van de kleinzakelijke gebruikers maakt tijdig backups en bewaart die op een veilige plaats. Er is dus duidelijk behoefte aan een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing zoals de nieuwe Maxtor-drive die biedt.

De meeste kleinzakelijke gebruikers beschikken niet over IT-expertise en zijn afhankelijk van oplossingen die zich gemakkelijk laten installeren en gebruiken. De introductie van de Maxtor OneTouch-drive voor de kleinzakelijke servermarkt is daarom een logische stap, voegt Stacey Lund, vice-president Marketing van Maxtor s Branded Products Group, toe.

In een verslag van een vergelijkend onderzoek tussen Maxtor s nieuwe serverbackup-oplossing en tape-oplossingen van andere leveranciers komt technisch test- en onderzoeksbureau National Technical Systems* (NTS) tot een duidelijke conclusie: Kort en krachtig samengevat: de Maxtor OneTouch II Small Business Edition versloeg alle concurrenten in alle geteste categorieën. Volgens het onderzoeksverslag kunnen gebruikers met de Maxtor-oplossing 50GB aan serverdata tot 4,5 sneller kopiëren dan met tape. Als diezelfde hoeveelheid data volledig teruggezet moet worden (full restore), kan de Maxtor OneTouch II Small Business Edition-drive dat in de lunchpauze doen, terwijl een tape-oplossing er een volle werkdag mee bezig is. Die extra tijd kan in noodsituaties een verlammend effect hebben.


* Kijk voor het rapport van National Technical Systems op http://www.ntscorp.com/scripts/test/test.asp?df_action=browse&cat=60

Naast bovengenoemde pluspunten biedt de Maxtor OneTouch II Small Business Edition-drive meer voordelen:


· Hogere productiviteit dankzij onbemande backups geen wachttijd om tapes om te wisselen
· Lagere exploitatiekosten, mede dankzij tijdsbesparing op dagelijks backup- en media-management
· Remote statusinformatie via eenvoudige rood en groen oplichtende desktop-icoontjes op netwerk-PC, plus e-­mail-berichtgeving na succesvolle voltooiing van de backups
· Extern concept maakt het mogelijk snel meerdere kopieën te maken en verspreid op te bergen, voor maximale zekerheid
· Geen kans op menselijke fouten zoals bij tape-gebruik, dus hogere betrouwbaarheid bij hersteloperaties
· Zelf-optimaliserend opslagbeheer wist automatisch dubbele of oudere versies, om capaciteit van de disk maximaal te benutten
· Elegant, slank ontwerp

De Maxtor OneTouch II Small Business Edition-drive wordt geleverd met een opslagcapaciteit van 200GB (300GB gecomprimeerd) en heeft een adviesprijs van 599 euro. De drive is vanaf medio mei leverbaar. Kijk op www.maxtor.com voor meer bijzonderheden.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC s, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,