Symantec introduceert Client Management oplossing

Symantec

Symantec LiveState Client Management Suite helpt bedrijfsomgevingen veilig, beschikbaar en compliant te maken

Leiden, 9 mei 2005 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert Symantec LiveState Client Management Suite, een configuratie- en lifecycle-beheeroplossing voor clients binnen gedistribueerde, heterogene bedrijfsomgevingen. Met de suite kunnen IT-beheerders de aanwezige software en hardware binnen het bedrijfsnetwerk inventariseren, clients configureren, migreren en van de juiste software en hardwareinstellingen voorzien. Daarnaast kunnen zij updates en patches implementeren, indien nodig op afstand clients herstellen en clients veilig uit gebruik nemen. De open architectuur van Symantec LiveState biedt de mogelijkheid om naar behoefte functionaliteiten toe te voegen, inclusief functies voor systeemherstel.

De Symantec LiveState Client Management Suite is onderdeel van de Symantec LiveState productgroep, een reeks oplossingen gericht op de beschikbaarheid van informatie. De suite helpt organisaties bij het bouwen van een robuuste infrastructuur door een integrale benadering van beheer, beveiliging, systemen en storage. De Symantec LiveState Client Management Suite werkt eenvoudig samen met bestaande processen en tools voor het beheer van de pc-levenscyclus, zoals frameworks, databases en directories en minimaliseert de totale kosten en onderhoud van clients.

Modulaire componenten
De suite is modulair opgezet en bevat verschillende componenten die ook los verkrijgbaar zijn.
Symantec LiveState Designer bevat Symantec Ghost en DeployCenter-technologie voor het maken van images, Symantec LiveState Package Manager voor het creëren van packages op maat, Symantec Client Migration voor het migreren van gebruikersinstellingen en -data en Gdisk voor het veilig uit gebruik nemen van client-apparatuur. Met Symantec LiveState Delivery kunnen IT-beheerders clients beheren en de beleidsnaleving in stand houden door taken voor clientbeheer in één pakket samen te voegen en in een heterogene omgeving te implementeren. Processen zoals de uitrol van nieuwe softwaretoepassingen of het verwijderen van ongeoorloofde applicaties kunnen zo geautomatiseerd worden.
Symantec LiveState Patch Manager is een schaalbare patch management oplossing waarmee IT-beheerders proactief en automatisch het patch management proces kunnen uitvoeren. Symantec LiveState Patch Manager scant op beschikbare en ontbrekende beveiligingspatches van Microsoft en installeert de benodigde patches vervolgens automatisch. Symantec pcAnywhere for Symantec LiveState combineert veilig beheer op afstand met mogelijkheden voor bestandsoverdracht. Door de cross-platform ondersteuning kunnen zowel Windows- als Linux-clients worden beheerd.
Symantec Discovery is een eenvoudige oplossing voor het inventariseren van alle hardware en software binnen een bedrijfsnetwerk. Het product biedt een overzicht van de locatie van client-apparaten, hoe deze zijn geconfigureerd en welke wijzigingen zijn toegepast. Ook is het mogelijk om met behulp van Symantec Discovery te bepalen of men over voldoende (of wellicht te veel) softwarelicenties beschikt. Symantec LiveState Enterprise Manager is een optionele add-on component voor de verbetering van de schaalbaarheid en beheersbaarheid van Symantec LiveState Delivery.
Symantec LiveState Recovery Desktop is eveneens een optionele add-on component voor snel herstel van kritieke informatie en complete systemen in het geval van een storing of verlies van data.

Naast de Symantec LiveState Client Management Suite biedt Symantec ook op zichzelf staande versies van Symantec LiveState Delivery, Symantec LiveState Patch Manager, Symantec Discovery, Symantec Ghost Solution Suite en Symantec pcAnywhere. Meer informatie is te vinden op http://sea.symantec.com

Beschikbaarheid
Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl.
---

Over Symantec
Symantec, wereldwijd leider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen.Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl