Gemeente Tilburg

05223 GO

Datum
9 mei 2005
Bericht voor bewoners en ondernemers

Samenscholingsverbod Vossenberg tegen straatraces en auto-ontmoetingen

Ingaande op 15 mei aanstaande

Sinds de zomermaanden van 2001 worden de politie en de gemeente geconfronteerd met straatraces en auto-ontmoetingen op industrieterrein Vossenberg. Met name op zondagavonden verzamelden vele automobilisten zich op het industrieterrein. Tijdens deze ontmoetingen wordt er veel afval veroorzaakt op openbaar en particulier gebied. Tevens vinden er vernielingen plaats en komt de (verkeers)veiligheid in het geding.

De politie heeft streng opgetreden tegen de diverse vormen van overlast door een streng verbaliseringsbeleid te voeren. In 2003 zijn er diverse acties zoals afzettingen, bekeuren en invorderen van rijbewijzen en voertuigen, geweest waardoor het fenomeen minder werd. In 2004 is er een samenscholingsverbod ingesteld voor de duur van 6 maanden. Deze maatregel heeft er toe geleid dat de bijeenkomsten verdwenen. Nu het weer voorjaar wordt, neemt het aantal personen en autoŽs weer gestaag toe op Vossenberg.

Samenscholingsverbod
De burgermeester heeft besloten om ter bescherming van de openbare orde op het industrieterrein Vossenberg weer een samenscholingsverbod in te stellen op basis van artikel 78 APV. Dit artikel luidt als volgt:
"Het is verboden op of aan wegen, die door de burgemeester zijn aangewezen omdat het belang van de bescherming van de openbare orde dit naar zijn oordeel nodig maakt in verband met het gebruik van en/of de handel in harddrugs, of herhaaldelijk aangetoonde overlast, deel te nemen aan een verzameling van meer dan drie personen, waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen, dat deze verzameling een bedreiging van de openbare orde met zich meebrengt".

Het samenscholingsverbod geldt voor een periode van zes maanden, ingaande op 15 mei 2005. Het verbod geldt voor het bedrijventerrein Vossenberg en de directe omgeving zoals aangegeven op bijgaande kaart. Het samenscholingsverbod zal gelden op de volgende tijdstippen:
. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 21.00 uur tot de volgende dag 07.00 uur
. Zaterdag van 18.00 tot maandagmorgen 7.00 uur

Meer informatie
Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Robert Hornikx van gebiedsteam West. Hij is, behalve op woensdagen, bereikbaar via telefoonnummer 542 87 41 of per email: robert.hornikx@tilburg.nl

---- --