Gemeente Laarbeek



* GGD start onderzoek naar gezondheid en welzijn 0 t/m 11 jarigen
* 14 mei Nationale molendag

* Verkeersexamen Laarbeek

* Het grote recreatiegevaar is ........ 1,5 mm klein! GGD start onderzoek naar gezondheid en welzijn 0 t/m 11 jarigen In week 19 ontvangen in Laarbeek 690 ouders met een kind jonger dan 12 jaar een brief van de GGD in de bus. In totaal krijgen in Zuidoost-Brabant circa 15.000 ouders een brief waarin ze worden uitgenodigd om een vragenlijst over de gezondheid van hun kind in te vullen. Dit kan via internet of schriftelijk. De resultaten van het onderzoek, die eind 2005 bekend worden gemaakt, zullen door de gemeente en de provincie worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn van de jeugd in Laarbeek verder te verbeteren. De ouders die worden benaderd voor het onderzoek zijn willekeurig geselecteerd.

Provinciebreed onderzoek
Het GGD-onderzoek is onderdeel van de Brabantse Jeugdmonitor. Het is een gezamenlijk provinciaal onderzoek waaraan provincie, gemeenten, de consultatiebureaus en de GGD'en in Noord-Brabant meedoen. Ruim een jaar geleden is als onderdeel van deze Brabantse Jeugdmonitor onderzoek gedaan onder de jeugd van 12 t/m 17 jaar. De gemeente Laarbeek heeft hiervan vorig jaar de resultaten ontvangen. De provinciale resultaten komen begin mei beschikbaar.

14 mei Nationale molendag
Op zaterdag 14 mei a.s. is het weer Nationale Molen- en Gemalendag. Voor de vijfde keer vindt dit evenement plaats in samenwerking met de Nederlandse Gemalen Stichting.
Ongeveer 600 molens en 30 gemalen in heel Nederland zullen die dag voor het publiek geopend zijn.

Natuurlijk zijn ook de Lieshoutse molens die dag te bezichtigen. Bij voldoende wind zullen de wieken draaien en wordt er graan gemalen. U kunt in ieder geval een kijkje gaan nemen van 10.00 tot 17.00 uur. U vindt molen De Vogelenzang (1819) op de Molendreef 6 en molen De Leest (1900) in de Molenstraat 40 te Lieshout.

Terug naar boven

Verkeersexamen Laarbeek
Leerlingen van de groepen 7 of 8 van de diverse basisscholen in Laarbeek deden afgelopen week het praktijk-verkeersexamen. Het schriftelijke examen was al achter de rug. Een beetje stoer, maar toch met bibberende knieën stonden 260 kinderen klaar om de route te rijden die door de gemeente in samenwerking met de Politie Brabant Zuid Oost was uitgezet. Goed opletten, over je schouder kijken, hand uitsteken, niet door rood licht rijden. . .. De meesten op de fiets, maar ook een enkeling op vier wielen! Op 25 mei horen de kinderen of ze het felbegeerde diploma hebben behaald.

Terug naar boven