2e persbericht van maandag 9 mei 2005

Eindhoven 09-05-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Politie zoekt getuigen overval

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de bewoonster van een woning aan de Dorpsstraat. Bij de 82-jarige vrouw, die een kleine slijterij aan huis heeft, werd zondagavond rond 19.45 uur aangebeld. Toen ze de deur opende, kwamen er twee mannen binnen. Eén van hen pakte de vrouw vast en zei dat het een overval was. De ander heeft de woning doorzocht. Uiteindelijk zijn ze er vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag. Rond 20.20 uur heeft de politie op de Eenselaarseweg een 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht één van de overvallers te zijn. De ander is nog spoorloos. Het gaat om een man van tussen de 18 en 24 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur. Hij had donkere kleding aan. Toen de twee overvallers weggingen, reden ze op een grijze of witte fiets. Ook die is nog niet aangetroffen. De politie is op zoek naar mensen die zondagavond (Moederdag) rond 19.45 uur iets van de overval hebben gezien of die weten wie en/of waar de tweede overvaller is. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond via telefoonnummer 0900-8844.

Veldhoven: Inbraak bedrijfsterrein

Vanaf een bedrijfsterrein aan De Run is een bedrijfswagen weggehaald. Het gaat om een witte Iveco type 35-10.1 (VG-HD-40). In een andere bedrijfswagen op het terrein werd ingebroken, waarbij een hoeveelheid gereedschap werd weggehaald. Ook werden enkele aluminium profielen uit een container ontvreemd. Dat gebeurde tussen afgelopen woensdag en zaterdag. Het slot van het hek rondom het terrein is opengebroken.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Maandag is tussen 9.30 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bossebaan. 882 voertuigen werden gecontroleerd. Daarvan reden er 99 te hard. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Budel: Diefstal uit woning

Tussen 28 april en vandaag (maandag) is ingebroken in een woning aan de Wieken. Dit werd vandaag ontdekt. Een ruit van de voordeur werd vernield. Een notebook, PC, printer, twee digitale cameras, een satellietontvanger, een koffiezetapparaat, een cd-speler en een gsm zijn meegenomen.