Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 9 mei 2005

Vrouw doet aangifte van diefstal kuikens

GEERTRUIDENBERG: Een 55-jarige inwoonster van Geertruidenberg heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van 29 kuikens. De vrouw hield de kuikens in een schuur op haar volkstuintje aan de Heulweg. Vrijdag 6 mei waren de kuikens er nog, maar toen de vrouw zaterdagochtend 7 mei weer kwam, waren de kuikens verdwenen. De volwassen kippen zijn achtergebleven. De kuikens zijn twee en drie weken oud en kunnen alleen overleven onder een warmtelamp. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

MOLENSCHOT: De politie hield zondag 8 mei omstreeks 19.45 uur op de Raakeindse Kerkweg een 65-jarige man uit Goirle aan wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 660 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Woninginbraak

LOON OP ZAND: Zondag 8 mei is tussen 19.00 uur en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Berkenlaan. Een deur van de woning was opengebroken, waarna de woning werd doozocht. De buit bestond uit onder andere een laptop en een dvd-speler. De politie heeft de zaak in behandeling en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Bedrijfsinbraken

RAAMSDONKSVEER: Zondag 8 mei omstreeks 12.45 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Bliek. De voordeur van het pand bleek te zijn geforceerd. Voor zover nu bekend is, werd er niks weggenomen.

WAALWIJK: Zondag 8 mei omstreeks 20.00 uur ging het inbraakalarm van een bedrijf aan de Zanddonkweg af. Ter plaatse bleek dat er inderdaad was ingebroken. Er bleek een ruit vernield te zijn, waarna een deel van het pand werd doorzocht. Uit het bedrijf werden drie computers weggenomen. Na onderzoek in de omgeving van het pand trof de politie op het terrein van een nabij gelegen sportvereniging twee van de drie computers aan.
De politie heeft de zaak in behandeling en doet onder andere een sporenonderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen