Ingezonden persbericht


Succesvol eerste kwartaal voor Avensus

Onze ref.: M-05050909-DTI-0911-0.1
Datum: 9 mei 2005

Zwolle, 9 mei 2005

ICT specialist Avensus heeft in het eerste kwartaal van 2005 de omzet meer dan verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van 2004. Het personeelsbestand nam in dezelfde periode toe met ruim 50%. Zowel de nettowinst als de cashflow ontwikkelen zich zeer voorspoedig.

"De goede financiële resultaten van het eerste kwartaal zijn te danken aan vervolgorders van bestaande klanten en opdrachten van belangrijke nieuwe klanten in de sectoren Industrie, Zakelijke en Financiële Dienstverlening en Non-Profit," zegt Rob van Straten, algemeen directeur van Avensus.
"Vooral op gebied van IPT (VoIP) en Security zijn belangrijke nieuwe projecten binnen- gehaald. Zo is Avensus bijvoorbeeld door de Europese Commissie geselecteerd uit meer dan honderd aanbieders voor het uitvoeren van een omvangrijke Security Consultancy opdracht. Ook zijn er in het afgelopen kwartaal een aantal nieuwe `Managed Security Services' contracten afgesloten met vooraanstaande Nederlandse organisaties, en omvangrijke 24-uurs servicecontracten met diverse grote bancaire instellingen."

Avensus heeft onlangs het portfolio uitgebreid met aantal nieuwe oplossingen op gebied van IPT, Server Consolidatie, Security en Mobility. De nieuwe samenwerkingsverbanden met ActivCard, Radware en VMWare hebben reeds in het eerste kwartaal van 2005 tot opdrachten geleid.

Van marktleider Symantec ontving Avensus onlangs de award voor beste Enterprise Security Partner van Nederland. Deze prestigieuze prijs is door Avensus in de wacht gesleept vanwege de vele innovatieve en aansprekende security projecten die Avensus heeft gerealiseerd in het afgelopen jaar. Met Cisco Systems is per 1 mei 2005 een overeenkomst afgesloten voor een intensieve, strategische samenwerking op gebied van IPT oplossingen. Het eerste resultaat van deze samenwerking is een tweetal gezamenlijke IPT seminars voor potentiële klanten op 9 en 23 juni 2005.

Om de voortgaande groei verder vorm te geven is recent een advertentiecampagne gestart om Account Managers, Engineers en Consultants te werven, met name op gebied van IPT, Security, Business Consultancy en Project Management.

9 mei 2005

Voor meer informatie over Avensus kunt u een bezoek brengen aan de website www.avensus.nl of contact opnemen met:

Avensus
Rob van Straten
Ampèrestraat 15
8013 PT Zwolle
Nederland

Telefoonnummer: +31 38 426 6555
Faxnummer: +31 38 426 6500
Internet: www.avensus.nl
E-mail: info@avensus.nl


---- --