Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

09-05-2005
Betaling 1e termijn onroerende-zaakbelastingen 2005

De vervaldag van de eerste termijn van de onroerende-zaakbelastingen 2005 is inmiddels verstreken. Per 30 april 2005 diende ten minste ¼ deel van de aanslag te zijn betaald.
Binnenkort worden de eerste aanmaningen verzonden, eventueel gevolgd door een dwangbevel. De hiermee gepaard gaande invorderingskosten zijn echter aanzienlijk.

Betaling kan gebeuren per bank, bij voorkeur door middel van de met de aanslag meegezonden acceptgirokaarten. Ook kan via telebankieren worden betaald (nadere informatie treft u hieronder aan).

Contante betaling is niet meer mogelijk. Wel kunt u aan het loket per pin of chip betalen.

Betaling via telebankieren
Voor het doen van betalingen van de onroerende-zaakbelastingen wordt steeds meer gebruik gemaakt van telebankieren. Vaak betekent dit echter dat het verwerken van deze ontvangsten in de belastingadministratie niet automatisch kan plaatsvinden, maar dat dit handmatig moet gebeuren.
Bij het merendeel van de banken, waarbij telebankieren mogelijk is, wordt de mogelijkheid hiervoor echter wel geboden. Bij het inbrengen van de betaling dient hiervoor dan te worden gekozen voor de mogelijkheid 'via acceptgiro'. Daarna kunt u in het veld '(betalings-)kenmerk' (4 x 4 posities groot) het nummer (4 x 4 cijfers) invullen dat op de acceptgirokaart staat afgedrukt (naast de ruimte waarin het bedrag kan worden aangegeven). Vervolgens kunt u als code van de acceptgirobetaling code 13 aanvinken of invullen. U hoeft dan naast het te betalen bedrag en het banknummer van de gemeente niets meer in te vullen. Op deze manier kunnen de betalingen echter wel automatisch worden ingelezen in het belastingpakket.

Aangezien deze mogelijkheden bij de administratieve verwerking van de betalingen een flinke tijdsbesparing kunnen opleveren, verzoeken wij u zoveel mogelijk met het bovenstaande rekening te houden.