Gemeente Dordrecht


---

Uitgebreid archeologisch onderzoek op Elfhuizen

Hamid Amaziane

Maandag 9 mei start op Elfhuizen een grootscheeps archeologisch onderzoek dat bijna twee maandan duurt. De opgraving wordt uitgevoerd als voorbereiding op de nieuwbouw in het Lombardgebied. Onder leiding van senior archeoloog Mark Spanjer van bureau Monumentenzorg & Archeologie, zal een team van experts uit binnen- en buitenland het terrein op Elfhuizen laag voor laag blootleggen. Intensief wordt gezocht naar archeologische resten die ons meer kunnen vertellen over het ontstaan van dit deel van de historische binnenstad van Dordrecht.

Om diverse redenen is het gebied rondom Elfhuizen historisch interessant en is de kans op het aantreffen van archeologische sporen, structuren en vondsten groot. Zo moeten er in het gebied restanten van de stadsmuur en mogelijk de Spuipoort verborgen liggen. Het gebied is vroeger gebruikt als doelenterrein met schietbaan en heeft er in een zeer ver verleden mogelijk een bewoningskern gelegen, een "terp" met elf huizen.

Woensdag 18 mei is er een rondleiding van 12.45 uur tot 14.00 uur en van 14.45 tot 16.00 uur. De weken daarna iedere donderdag van 12.45 uur tot 14.00 uur en van 14.45 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op
www.dordrecht.nl/archeologie.

Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon 078 - 639 62 36

email JJ.van.Asdonck@dordrecht.nl

Informatie