Nieuw-Vlaamse Alliantie


Hokus Pokus Splits? (09/05/05)

Verschillende paarse politici lieten de voorbije dagen weten dat ze "heel hard" werken aan een oplossing voor de splitsing van BHV. Dit weekend was het de truc met de hoge hoed die werd aangekondigd. Maar men is er nu al niet gerust in want er wordt gewaarschuwd dat het een gebrekkig konijn zou kunnen zijn. Iets waarin je slechts met heel veel goede wil een echt konijn kan herkennen.

CD&V en N-VA willen er alle leerling-tovenaars aan herinneren dat goochelen wel leuk kan zijn, maar uiteindelijk slechts illusie is. Een goochelaar verandert - helaas - niets aan de werkelijkheid, maar creeërt een virtuele wereld waarin alles slechts anders lijkt.

CD&V en N-VA bekijken de zaak liever nuchter. SP.A en VLD kunnen zich dus beter het goochelen met ingewikkelde compromissen, virtuele splitsingen, wijzigingen van de grondwet, morrelen aan taalwetgeving, ... besparen en zich focussen op de oplossing die reeds een jaar geleden werd afgesproken en in juli ook in het Vlaams regeerakkoord werd opgenomen: de splitsing van de kieskring BHV, zoals voorgesteld en uitgewerkt in de gezamenlijke wetsvoorstellen van alle Vlaamse regeringspartijen.

De houding van CD&V en N-VA blijft dan ook ongewijzigd: parallel aan de parlementaire behandeling kan de federale regering zoeken naar een oplossing voor het probleem. Ieder voorstel zullen we toetsen aan het Vlaams regeerakkoord, want daarin staat precies wat er moet gebeuren en eveneens wat absoluut niet kan. Indien de federale regering niet met een oplossing komt die de toets met het Vlaams regeerakkoord kan doorstaan, dan moet het parlement zijn werk doen.

Auteur:
Bart De Wever, voorzitter N-VA
Jo Vandeurzen, voorzitter CD&V

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va
Url: www.n-va.be