Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 27 / 2005

Kollumers doen oud papier in containers

Kollum, 28 april 2005

Op maandag 9 mei 2005, 's morgens om 11 uur, bezorgt wethouder Rik Schaafstal in de Gerrit Bleekerstraat in Kollum, ter hoogte van O.B.S. Prof. Casimir, de eerste blauwe minicontainers voor inzameling van oud papier en karton. Hij wordt daarbij geholpen door acht kinderen van de bovenbouw van genoemde school. Ook zijn aanwezig mw. Anneke van Dellen, directeur van de school en de heer Sjoerd Poelstra, bestuurslid van Chr. Brassband Wilhelmina.

De gemeente Kollumerland c.a. wil graag dat er meer papier beschikbaar komt voor hergebruik. Daarom krijgt elk huishouden in de hoofdplaats Kollum een blauwe minicontainer met een inhoud van 240 liter. Uit ervaringen in andere gemeenten blijkt dat inzameling van oud papier met een aparte container veel extra oud papier oplevert. En dat is goed voor het milieu!

Tussen 9 en 20 mei 2005 worden de containers bij alle huishoudens in de bebouwde kom van Kollum thuisbezorgd.

Eén keer per maand wordt het oud papier huis-aan-huis ingezameld door vrijwilligers van de O.B.S. Prof. Casimir en Chr. Brassband Wilhelmina. Dit gebeurt met een zogenaamde kraakpersauto. Op zaterdagochtend 4 juni a.s. wordt de eerste inzamelingsroute gereden in Kollum Noord. In Kollum Zuid wordt op 18 juni voor de eerste keer ingezameld.
De opbrengsten van het oud papier komen ten goede aan de school en de muziekvereniging.

De gemeente stopt met ingang van 1 juni 2005 in Kollum met de papierinzameling door middel van de milieuauto. Het is vanaf die datum niet meer mogelijk om papier mee te geven met de milieuauto. De milieuauto komt nog wel langs voor het glas, klein chemisch afval en klein wit- en bruingoed.

De brenglocaties bij supermarkt De Boer en voetbalveld Baensein verdwijnen. Wel kan nog papier worden gebracht naar het overlaadstation aan de Trekweg.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.