Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Tweede spoedarts in St Jansdal persbericht

Harderwijk, 09 mei 2005

Op 3 mei 2005 was het zover: de tweede in het ziekenhuis St Jansdal opgeleide SEH-arts (spoedarts) ontving haar diploma tijdens een bijeenkomst waarin zij ook haar afstudeerwerkstuk presenteerde. Leonie Sikkema beëindigde hiermee haar driejarige opleiding en behaalde zeer goede resultaten.

Het St Jansdal leidt sinds 2001 spoedartsen op. Spoedartsen verzorgen sindsdien de eerste opvang van patiënten op de afdeling spoedeisende hulp. De kwaliteit van deze opvang is daarmee gegarandeerd. De spoedartsen zijn volledig toegerust om zowel grote traumata als kleine spoedeisende letsels (sportblessures bijvoorbeeld) op te vangen.

Het ziekenhuis timmert met deze opleiding aan de weg: het St Jansdal bevindt zich in het gezelschap van enkele grotere ziekenhuizen in het land. Kleinere ziekenhuizen verzorgen deze opleiding in het algemeen niet zelfstandig. Momenteel wordt de opleiding tot een regionale gemaakt, in samenwerking met het traumacentrum van de Isala Klinieken te Zwolle.


---

Foto: Leonie Sikkema (links) en coördinator / internist-intensivist Arthur Toet (rechts) tijdens de ondertekening van het certificaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Ziekenhuis St Jansdal
Afdeling PR&Communicatie
Postbus 138
3840 AC Harderwijk
tel: 0341-463813